Paraguay neemt 1.000 nieuwe Bitcoin-mijnapparatuur in beslag

Bij een recente operatie heeft de Nationale Elektriciteitsadministratie (ANDE) van Paraguay meer dan 1.000 ASIC-apparatuur in beslag genomen voor Bitcoin-mijnbouw en twee hoogspanningstransformatoren die een boerderij van stroom voorzien die naar verluidt zonder wettelijke gegevens opereerde.

De digitale mijnbouwapparatuur werd geïnstalleerd in een magazijn in de stad Quiindy, 100 kilometer van Asunción, en werden aangedreven door een elektrische transformator van 3.150 kVAaldus Félix Sosa, voorzitter van ANDE.

In verklaringen Tegen de pers na de inval op het mijnbouwbedrijf gaf Sosa aan dat de faciliteit meer dan 800 machines in bedrijf had en anderen zijn nog ingepakt. Ze gaan ervan uit dat de eigenaar van het pakhuis, die niet werd geïdentificeerd, van plan was zijn activiteiten uit te breiden.

Volgens Sosa genereerde het bedrijf, terwijl het in bedrijf was, een elektriciteitsverbruik ter waarde van ongeveer Maandelijks 800 miljoen garanties. Dat is een equivalent van 100.000 dollar. Bovendien kwam hij niet elke maand de ANDE binnen, wat als diefstal wordt beschouwd.

De ambtenaar stelde niet vast hoe lang de boerderij al in bedrijf was en beperkte zich ertoe aan te geven dat de interventie plaatsvond naar aanleiding van een klacht van een inwoner van de stad Quiindy, die herhaaldelijk klaagde over de elektriciteitsstoringen in zijn stad.

Sosa wees er ook op dat ze het hoge elektriciteitsverbruik in die stad bevestigden via het ANDE-operatie- en monitoringcentrum, waar de tools en technologie zich bevinden waarmee die organisatie abnormaal verbruik kan detecteren. Hij verzekert dat 90% van de interventies dit jaar zijn uitgevoerd zijn gedetecteerd via het operatiecentrum.

Volgens Félix Sosa: clandestiene mijnbouw en de daaruit voortvloeiende elektrische diefstal “Het is een bedreiging” voor de Paraguayaanse samenleving en voor de financiën van ANDE.

Het magazijn werd deze week overvallen door Paraguayaanse functionarissen. Bron: ANDE.

Sinds januari zijn bijna 4.200 mijnwerkers in beslag genomen

In zijn verklaringen onthulde Sosa dat ze sinds januari 2024 33 MW aan stroom hebben afgesloten die wordt verbruikt in clandestiene Bitcoin-mijnbouwbedrijven. “Meer dan het verbruik van de stad Pilar, waarvan de vraag 27 MW bedraagt”, beweerde hij.

Het is, in zijn woorden, een ‘te grote’ energiediefstal, die het elektrische systeem van Paraguay bedreigt.

Hij zei echter niet hoeveel Bitcoin-mijnwerkers in beslag zijn genomen door het kantoor dat hij leidt. Maar CryptoNoticias kon er rekening mee houden minstens 4.194 ASIC-apparaten om Bitcoin te minen die sinds het begin van het lopende jaar in beslag zijn genomen.

In de verschillende door ANDE zelf gepubliceerde persberichten zijn er aanwijzingen dat er sinds die tijd minstens dertien interventies zijn uitgevoerd op clandestiene mijnbouwbedrijven. 12 januari 2024.

De inbeslagnames van mijnwerkers waren over het algemeen van grote omvang, van 360 tot 1.000 apparaten. Hoewel er ook kleinere inbeslagnames werden uitgevoerd, tussen de 13 en 48 ASIC’s.

Confiscaties van Bitcoin-mijnwerkers door ANDE werden vrijwel achtereenvolgens uitgevoerd in de eerste drie maanden van het lopende jaar. En zoals gepland zullen de operaties doorgaan aangezien de uitbreiding van de surveillance- en supervisieteams gepland is.

Iets dat te maken heeft met de interinstitutionele samenwerking tussen ANDE, het Openbaar Ministerie en het Hooggerechtshof van Paraguay, overheidsinstanties die besloten om clandestiene Bitcoin-mijnwerkers te ‘vervolgen en te straffen’, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

ANDE heeft sinds januari meer dan 4.000 Bitcoin-mijnwerkers in beslag genomen. Bron: ANDE.

Wat gebeurt er met Bitcoin-mijnbouw in Paraguay?

De recente ANDE-interventie, samen met de twaalf die dit jaar zijn uitgevoerd en nog eens veertig sinds 2023, zijn in twijfel getrokken door leden van de Paraguayaanse Bitcoin-gemeenschap.

Joaquín Morinigo, specialist ter zake, Hij stelde voor Dat Er zijn ANDE-functionarissen gemengd met de illegale mijnwerkers. “Je zag de verbanden, de teams. Dit is niet het werk van amateurs, dit is het werk van mensen die zich in de ANDE bevinden en die hun verspreiding toestaan. “Het is een structureel probleem.”

“Het lijkt mij heel sterk dat ANDE Bitcoin-mijnbouw als zondebok gebruikt om de stroomstoringen te rechtvaardigen. ANDE blijft met hetzelfde probleem zitten, namelijk dat ze niet echt investeren”, zei hij op 21 maart in een interview met lokale media.

Morinigo herinnerde zich de 50 contracten die ANDE heeft ondertekend met Bitcoin-mijnbouwbedrijven, waardoor die organisatie maandelijks enkele miljoenen dollars kan ontvangen. vanwege de garantiebetaling van USD 65.000 voor elke verbruikte MW door de mijnwerkers.

“ANDE verdient veel geld met de contracten (…) Wat doet ANDE met het geld dat ze verdienen aan legale mijnwerkers?” vroeg de specialist. En hij benadrukte dat “er mensen uit ANDE zijn die samenwerken met illegalen en steekpenningen ontvangen om deze installaties te bouwen.”

“En ik twijfel er niet aan dat zij erbij betrokken zijn en eigenaar zijn van enkele van deze boerderijen,” benadrukte Morinigo.

Félix Sosa erkende zelf het bestaan ​​van die 50 contracten met Bitcoin-mijnbouwbedrijven die onder controle van die organisatie opereren en die verplicht zijn een vergoeding in dollars te betalen. wat 40% hoger is dan de betaling die normale klanten moeten doen.

“Gezien het feit dat ze voor een groot deel consumeren en geen arbeid genereren, was dat het percentage dat ANDE definieerde”, aldus Sosa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *