Stratum V2-update stimuleert decentralisatie van Bitcoin-mijnbouw

Belangrijkste feiten:
  • Met SRI 1.0.0 kunnen mijnwerkers hun eigen knooppunt runnen, sjablonen maken en verbinding maken met SV2.

  • Het heeft een “back-up” -functie als de pool besluit transacties te censureren.

Stratum, de meest gebruikte software in Bitcoin mining-nodes, heeft een nieuwe versie die onder meer de decentralisatie van het product verbetert. De versie heet SRI 1.0.0 en is klaar om te testen.

Deze update, gepresenteerd gedetailleerd door ontwikkelaar Pavlenex, richt zich op het vergroten van de onafhankelijkheid van mijnwerkers en de diversiteit in mijnpools.

Ten eerste kunnen miners nu verbinding maken met een SV2-pool zonder hun SV1-firmware te hoeven updaten, dankzij een Translation Proxy. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om rechtstreeks verbinding te maken met een SV2-pool met behulp van apparaten met SV2-firmware, zoals BraiinsOS. Deze verbetering vereenvoudigt de overgang naar het nieuwe protocol en bevordert de opname van meer mijnwerkers in het netwerk.

Een ander opvallend kenmerk van deze update is de mogelijkheid voor mijnwerkers om aangepaste bloksjablonen te bouwen, zoals gerapporteerd in CriptoNoticias eind 2023, toen de Ocean-pool de eerste werd die Stratum v2. Deze kwaliteit geeft miners meer controle over de blokken die ze minen en vermindert hun afhankelijkheid van gecentraliseerde pools.

De functie terugvallenook toegevoegd in SV2 SRI 1.0.0, zorgt daarvoor als een pool een bloksjabloon afwijst, schakelt de miner-client automatisch over naar een alternatieve pool. Deze maatregel dient als een krachtige stimulans voor pools om in het beste belang van mijnwerkers te handelen en voorkomt willekeurige censuur van transacties.

Aan de andere kant valt Stratum V2 op door zijn implementatiegemak. De SRI-poolsoftware is eenvoudig en gemakkelijk te implementeren, waardoor iedereen een SV2-pool kan implementeren of SV2 kan integreren in een bestaande pool met behulp van de meegeleverde bibliotheken. Deze toegankelijkheid stimuleert de wijdverbreide adoptie van het protocol en versterkt het Bitcoin-netwerk als geheel, legt Pavlenex uit.

Zoals gezegd beweren Stratum-ontwikkelaars dat deze update de decentralisatie in Bitcoin-mining zal stimuleren. Het is vooral omdat Het zal een grotere diversiteit aan pools en een actievere deelname van mijnwerkers aan het opbouwen van het netwerk mogelijk maken.

Na maanden van ‘rigoureuze testen’, waaronder meer dan 600 blokken die op het testnetwerk zijn gedolven, nodigt het Stratum-team alle Bitcoin-mijnwerkers uit om SRI-versie 1.0.0 uit de eerste hand te proberen. Ten slotte moedigen ze vrijwilligers ook aan om hun opmerkingen achter te laten om de software in de toekomst te verbeteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *