Dit zou “een van de laatste mogelijkheden” zijn om bitcoin te kopen vóór het herstel

Belangrijkste feiten:
  • Volgens Nodecharts bevindt bitcoin zich momenteel in de heraccumulatiefase.

  • “We zullen opnieuw prijzen boven de $70.000 bezoeken”, wordt verwacht.

Gezien de stijging van de prijs van bitcoin (BTC) met 90% in twee maanden naar een nieuw record (ATH), “was het voor mij nodig om even op adem te komen” door me terug te trekken. Dit is wat het analyse- en meetbedrijf aangeeft aan de kettingNodecharts, in een rapport dat benadrukt hoe goed dit kan zijn voor beleggers.

“Dit kan een van de laatste kansen zijn voor gebruikers die nog niet op de markt zijn of voor degenen met liquiditeit die Bitcoin willen betreden,” nadrukkelijk. De reden is dat verwacht dat de vraag sterker zal worden, wat de prijsstijging zal stimuleren.

Nodecharts legt uit dat wanneer er tijdens prijsdalingen meer bitcoin-verkopen zijn dan winsten, “dit ideale punten zijn om markttoegangsoperaties te overwegen.” En het benadrukt dat een dergelijk fenomeen, dat zelden voorkomt in bullmarkten, zich nu voor de tweede keer in deze cyclus voordoet, zoals de volgende grafiek laat zien.

In rood zien we de verkoop van bitcoin tegen een lagere prijs dan de aankoopprijs en in groen zien we winsten. Bron: Nodecharts.

“Dit komt omdat minder ervaren gebruikers de neiging hebben om ongunstige gebieden te betreden en bij verliezen van 20% besluiten hun bitcoins te verkopen”, legt hij uit. Ondertussen wijst hij erop Deze liquiditeit wordt benut door de aankopen van de meest geïnformeerde beleggersdie in deze gebieden de grond voorbereiden op de volgende bullish impuls.

Hij vermeldt zelfs dat, gezien de daling veroorzaakt door de verkoop, adressen met grote hoeveelheden bitcoin ze zijn al begonnen met een heraccumulatie tegen prijzen boven 60.000 dollar (USD). Dit verhinderde dat de koers uit dat gebied daalde, nadat hij van de all-time high (ATH) van $73.700 van vorige week was gedaald, zoals hieronder te zien is.

Bitcoin-prijs per dag in de afgelopen maand. Fontein: Handelsweergave..

De massale aankoopprijzen weerspiegelen mogelijke bitcoin-ondersteuning

Volgens gegevens van Nodecharts lijden momenteel bijna 2 miljoen bitcoins ongerealiseerde verliezen, het grootste bedrag in meer dan een jaar, en zijn ze allemaal eigendom van gebruikers die ze de afgelopen maand hebben verworven. “Deze waarde is behoorlijk relevant en laat ons de punten zien waar de tegenslagen tot een einde kunnen komen”, maakt hij onderscheid, omdat de markt gemotiveerd kan zijn om dit gebied te verdedigen als er meer vraag is.

Overweeg dat in deze zin $60.000 zou het laagste punt van de correctie kunnen zijn. “Op dit moment blijven we zeer optimistisch over het blijven zien van stijgingen en verwachten we in 2024 een zeer sterk jaar in de cryptosector”, besluit het marktspecialistbedrijf.

Ondertussen beweren andere marktanalisten dat de munt steun zou kunnen testen op eerdere sterke niveaus, zoals $58.000, om weer aan kracht te winnen. Zoals gerapporteerd door CirptoNoticias, zijn onder hen de handelaren die bekend staan ​​als CriptoRover en SantinoCripto.

Dat blijkt uit een analyse die het databedrijf deelt aan de kettingCryptoQuant, De bullish trend van Bitcoin zou vóór het midden van het jaar kunnen terugkeren. Hij schrijft dit toe aan de toename van de koopkracht die instellingen en walvissen zouden kunnen hebben om in de munt te investeren in het licht van macro-economische verbeteringen.

Te midden hiervan tonen grote conventionele investeerders interesse in investeringen in bitcoin. Dit is gerapporteerd door specialisten in de vermogensbeheer- en vermogensbeheersector, wat wordt gezien als een bullish signaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *