De negatieve stroom in ETF’s zet door: blijft bitcoin dalen?

Belangrijkste feiten:
  • Voor het eerst registreerden bitcoin-ETF’s in de Verenigde Staten vijf opeenvolgende dagen van uitstroom.

  • Bitcoin blijft zijwaarts onder de $68.000.

Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten sloten hun slechtste week af, waardoor de prijs van de munt werd beïnvloed en de aanhoudende opwaartse trend op het spel kwam te staan. Dat blijkt uit gegevens verzameld door onderzoeksbureau BitMex Research

De data show dat de ETF’s een uitstroom hadden van bijna 900 miljoen dollar (USD), het grootste bedrag sinds ze twee maanden geleden op de markt kwamen. En het laat zien dat ze de langste periode van constant vertrek registreerden: 5 opeenvolgende dagen.

Volgens het bedrijf is dit resultaat resulteerde in de grootste wekelijkse verkoop van bitcoin ooit door ETF’s (13.500 BTC). Ondertussen behouden ze 200.000 BTC van de verzamelde sinds de lancering.

Aankopen (zwart) en verkopen (rood) van bitcoin in bitcoin ETF’s sinds hun lancering. Bron: BitMEX Onderzoek.

De ETF-verkoopdruk komt nadat ze gedurende twee maanden dagelijks bitcoin hebben gekocht als gevolg van de aanhoudende kapitaalinstroom. Door dergelijk gedrag daalde de prijs van de valuta ten opzichte van de nieuwe historische hoogtepunten die vorige week rond de $73.700 werden bereikt.

Kapitaalstroom van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering. Bron: BitMEX Onderzoek.

Zoals te zien is in de grafiek van Handelsweergaveis de prijs van bitcoin gedurende de week zijwaarts gebleven tussen $60.000 en $68.000. Op het moment van deze publicatie wordt de koers rond de $64.000 verhandeld.

Bitcoin-prijs in de afgelopen week. Fontein: Handelsweergave.

Een positief teken is dat ETF’s deze week weliswaar een uitstroom bleven zien, maar de afgelopen drie dagen steeds kleiner werden. Bovendien is een andere factor die optimisme genereert het feit dat vrijwel alle kapitaalopnames afkomstig waren uit Grayscale (GBTC). De anderen bleven op de hoogte van de instroom, hoewel deze de negatieve stroom van de GBTC niet overschreed.

Mocht de ETF-kapitaalstroom weer positief worden, dan zal dit een bullish druk op Bitcoin creëren. Maar anders de verwachting is dat de prijscorrectie nog zal worden geaccentueerd.

“Nu we de halvering naderen, is het waarschijnlijker dat deze winstnemingen zullen voortduren, vooral in een positioneringscontext die ondanks de correctie van vorige week nog steeds overbought lijkt”, aldus strategen van JP Morgan, de grootste bank. Amerikaanse multinational.

De prijs van bitcoin is historisch gezien gedaald in de dagen vlak voor de halvering als gevolg van winstnemingen in een bullish trend. Deze gebeurtenis, waarbij de BTC-uitgifte elke vier jaar wordt gehalveerd, heeft zijn volgende datum in april 2024.

De bitcoin-markt verdedigt zijn prijs boven $60.000

Volgens het on-chan data- en analysebedrijf Nodecharts: De afgelopen maand zijn er massale aankopen gedaan voor meer dan 60.000 dollar. Daarom wordt verwacht dat de markt deze prijszone zal verdedigen door de vraag te versterken. Hij beweert dat de prijs een niveau boven $70.000 zal herstellen als hij erin slaagt boven $65.000 te blijven.

Ondertussen geeft een analyse gedeeld door het on-chain onderzoeksbedrijf CryptoQuant aan dat er nog steeds iets ontbreekt voor bitcoin om terug te keren naar de opkomst. “Het is tijd om een ​​tijdje te wachten totdat de koopkracht van Amerikaanse instellingen en walvissen toeneemt”, zegt hij.

Zoals CriptoNoticias deelde, is hij van mening dat, gegeven de optimistische macro-economische gegevens, De Bitcoin-markt zal vóór medio 2024 weer stijgen met de aankopen van grote investeerders die over meer kapitaal beschikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *