Bitcoin-handelaren moeten hun strategie aanpassen in het licht van deze halvering, waarschuwt Glassnode

Belangrijkste feiten:
  • Voor het eerst heeft bitcoin het hoogste punt ooit van de vorige cyclus vóór de halvering overtroffen.

  • ETF’s zouden de marktdynamiek voor BTC veranderen.

Bitcoin (BTC)-handelaren moeten hun strategie aanpassen en veranderen, gezien de nabijheid van de halvering. Dit schatten onderzoekers van het analysebureau Glassnode, die waarschuwen dat handelaren hun perceptie over de impact die deze gebeurtenis op de markt zal hebben, zullen moeten aanpassen.

In zijn meest recente rapport, Glassnode het betekent vooral hoe Deze prijscyclus verschilt van het historische gedrag dat BTC vertoonde vóór eerdere halvings. “Niet alleen heeft het dit kwartaal een snelle stijging meegemaakt, maar het heeft ook voor het eerst in de geschiedenis een recordhoogte bereikt vóór de halvering”, beweren ze.

Daarnaast citeren ze de vermelding op het toneel van spot-ETF’s, zoals een nieuwe speler met gewicht en invloed op de BTC-markt. En dan zou het bekende ‘halveringseffect’ met betrekking tot de prijs en toekomstige marktbewegingen buiten beschouwing kunnen worden gelaten.

Naarmate Bitcoin zijn halvering nadert, zal de aanzienlijke koopkracht van ETF’s het traditionele aanbodsnijdingseffect dat van de halvering wordt verwacht, overschaduwen. Deze dynamiek introduceert de noodzaak voor handelaren om de historische impact van halvings in evenwicht te brengen met de hedendaagse invloed van ETF’s op de beschikbaarheid en prijs van Bitcoin.

glasknoop

De vierde halvering in de geschiedenis van Bitcoin is over minder dan een maand verwijderd. Er wordt geschat dat het 27 tot 28 dagen zal duren voordat de beloning voor mijnwerkers opnieuw wordt gehalveerd. Normaal gesproken duurt het maanden na die gebeurtenis voordat de BTC-prijs zijn hoogste punt ooit ten opzichte van de vorige cyclus breekt.

Bitcoin brak zijn ATH van de vorige cyclus ($69.000) en markeerde een nieuwe in de buurt van 74.000. Bron: TradingView.

Maar zoals Glassnode opmerkt, was het deze keer anders. Deze realiteit zou traders ertoe moeten brengen zichzelf nieuwe vragen te stellen die leiden tot een nieuwe manier van werken met betrekking tot de halvering. En de meest logische vraag die analisten stellen is of de halvering als katalysator zal dienen, zoals in voorgaande cycli, of dat “andere marktdynamieken nu de richting van de cyclus bepalen.”

De vraag naar ETF’s overtreft de uitgifte van bitcoins

De marktredenering met betrekking tot de halvering was tot nu toe als volgt: naarmate de hoeveelheid BTC die dagelijks wordt uitgegeven afneemt, treedt het geprogrammeerde tekort aan Bitcoin in werking. En in het licht van een vraag die in stand blijft of in de loop van de tijd groeit, noodzakelijkerwijs en door de wet van vraag en aanbod, moet de prijs stijgen.

Maar de komst van ETF’s lijkt die dynamiek te veranderen. Dat is tenminste wat het gedrag van deze beleggingsfondsen aangeeft in de eerste twee maanden op de markt. “Nu we de halving naderen, wordt de invloed van nieuwe bitcoins die worden gedolven en in omloop gebracht steeds minder groot vergeleken met de groeiende vraag naar ETF’s”, zeggen ze van Glassnode. Zoals we eerder meldden in CryptoNoticias, ETF’s halen een veel groter bedrag uit de markt dan de BTC die via mining worden uitgegeven. In die zin nemen zij de controle over de vraag over.

De vraag naar BTC vanuit de ETF’s (blauwe lijn) overtreft ruimschoots het aanbod dat dagelijks binnenkomt vanuit de uitgifte. Bron: Glassnode.

De impact van ETF’s op het gedrag van BTC op de markt was zodanig dat dit de afgelopen week heel duidelijk werd. Na zijn recordprijs ooit op een hoog niveau te hebben gezet, gedreven door aanhoudende recordinvesteringscijfers voor bitcoin-spotfondsen in de Verenigde Staten, De cryptocurrency is gecorrigeerd en tot 20% gedaald in vergelijking met de nieuwe ATH.

Zoals we al vermeldden, werd deze daling beïnvloed door ETF’s, die de hele week negatieve kapitaalstromen kenden. Ze stonden 5 dagen op rij in de rode cijfers en zagen een uitstroom van zo’n 900 miljoen dollar.

Nu blijft BTC zijwaarts tussen $63.000 en $65.000. En op het moment dat dit artikel werd geschreven, bitcoin Het wordt verhandeld rond de $65.400..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *