Spanjaarden kunnen nu bitcoin kopen en verkopen via de N26 neobank

Spanje blijft een zenuwcentrum voor het bitcoin (BTC)-ecosysteem en cryptocurrencies. Deze reden drijft bedrijven ertoe om diensten te lanceren die verband houden met deze activa in Iberisch gebied. Dit is het geval voor neobank N26, die zijn crypto-handelsplatform voor Spaanse klanten mogelijk maakte.

In een aankondiging die in lokale media werd uitgezonden, gaf de neobank aan dat het N26 Crypto-platform kan nu in Spanje worden gebruiktwaardoor klanten bijna 200 cryptocurrencies, waaronder bitcoin, ether (ETH), rechtstreeks vanuit de mobiele applicatie kunnen kopen en verkopen.

N26 Crypto is een handelsplatform gecreëerd door de Duitse neobank N26, operationeel sinds februari 2013. Met deze dienst kunnen gebruikers rechtstreeks via de entiteit in cryptocurrencies investeren.

Het was in 2022 toen het platform Het werd mogelijk gemaakt in Europese landen. Aanvankelijk was dat Oostenrijk, gevolgd door Duitsland, België, Ierland, Portugal en Zwitserland. Nu, in 2024, voegt Spanje zich bij de lijst.

Op het handelsplatform kunnen Spaanse gebruikers nauwkeurige informatie verkrijgen, zoals de beweging van de 20 belangrijkste cryptocurrencies in de afgelopen 24 uur. Het biedt ook mogelijkheden voor investeerders volg de evolutie van crypto-activa op de voet die hen het meest interesseren.

De tool zal Spaanse gebruikers toestaan maximaal 200 dagelijkse handelingen uitvoeren. En ze zullen geen cryptocurrencies kunnen kopen of verkopen voor minder dan 1 euro.

Voor gemiddelde neobankklanten bedragen de transactiekosten om met bitcoin te werken is het 1,5% en voor andere cryptocurrencies 2,5%. Iets dat niet gebeurt bij Premium, waar het mogelijk is om transacties uit te voeren met slechts 1% commissie als je met BTC werkt en 2% met de rest van de crypto-activa.

Iets dat N26 benadrukt is dat het product “maximale transparantie” garandeert tijdens de aan- en verkoop van crypto-activa, evenals bij de berekening van vergoedingen. Het zal gebruikers ook een “duidelijke visualisatie van hun beleggingsportefeuille” bieden, zodat ze de evolutie ervan in de loop van de tijd kunnen controleren.

Van N26 zeggen ze dat de lancering op de Spaanse markt is stelt u in staat te profiteren van de “heropleving van enthousiasme” onder beleggers voor digitale activa.

Een dergelijk enthousiasme, zo beweert N26, wordt veroorzaakt door de recente goedkeuring van exchange-traded funds (ETF’s) van de spotprijs van bitcoin in de Verenigde Staten, de waardering van BTC en cryptocurrencies in het afgelopen jaar, het groene licht voor de Europese regelgeving MiCA en de komende Bitcoin-halvering.

Pablo Reboiro, algemeen directeur van N26 voor Spanje en Portugal, waardeerde de komst van de cryptocurrency-handelsdienst naar de Iberische markt, waar deze activaklasse “zeer gevraagd en relevant is voor particuliere beleggers.”

De N26-aankondiging vindt plaats zonder de Bank van Spanje hebben uw registratie bijgewerkt van dienstverleners op het gebied van cryptocurrency. Tot nu toe komt het Duitse financiële bedrijf niet terug in de lijst waarmee bedrijven in de sector in Spanje kunnen opereren.

Hoewel Bitpanda wel opvalt op de lijst, is het Oostenrijkse bedrijf dat in samenwerking met N26 Crypto verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de operaties en bewaring van cryptocurrencies. Dat bedrijf is op 28 maart 2023 aan de lijst toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *