Betalen met anonieme bitcoin-wallets zal illegaal zijn in de Europese Unie

Belangrijkste feiten:
  • De wet “ontneemt onschuldige burgers van hun financiële vrijheid”, zei een parlementariër van de oppositie.

  • Ondanks het verbod zou de verordening de eigenaren van de portemonnees op geen enkele manier kunnen identificeren.

Het Europees Parlement heeft op 19 maart, waarbij de meerderheid van de belangrijkste commissies vóór was, nieuwe antiwitwaswetten goedgekeurd die anonieme betalingen beperken. Dit omvat zowel degenen met euro’s (EUR) in contanten als digitale degenen met bitcoin (BTC) en cryptocurrencies.

Precies, bepaalt dat anonieme contante betalingen van meer dan 3.000 euro bij commerciële transacties en 10.000 euro bij zakelijke transacties illegaal zullen zijn. Daarnaast, zal betalingen in crypto-activa, ongeacht het bedrag ervan, die met portemonnees worden gedaan, verbieden anoniem.

“Dit betekent een oorlog tegen contant geld en een geleidelijke erosie van onze financiële vrijheid!” gezegd parlementariër Patrick Breyer hierover. Dit was een van de twee commissarissen van het Europees Parlement die tegen de wetten stemden.

“Het verbieden van anonieme betalingen zou op zijn best minimale gevolgen hebben voor de misdaad, maar zou onschuldige burgers van hun financiële vrijheid beroven”, benadrukte hij in een verklaring. afvoer wat hij op zijn website deed. «Wij hebben het recht om online te betalen en te doneren zonder dat onze persoonlijke transacties worden geregistreerd (…). De medicijnen of seksspeeltjes die ik koop zijn niemands zaken”, voegde ze eraan toe.

“Wanneer elke financiële transactie wordt vastgelegd en voor altijd bewaard, ontstaat er een honingpot voor kwaadwillende hackers en wetshandhavers, evenals een huiveringwekkende schaduw van de overheid over elke aankoop of donatie.”

Patrick Breyer, lid van de Piratenpartij in het Europees Parlement en strijder voor digitale vrijheid.

De parlementariër die tegen de wetten was, beweerde dat “aan dit soort ontneming van financiële rechten een einde moet worden gemaakt.” “Deze oorlog van de Europese Unie (EU) tegen geld zal onaangename gevolgen hebben!” hij waarschuwde.

Betalingen tussen anonieme bitcoin-wallets zijn onmogelijk te reguleren

Breyer herinnerde zich dat samenlevingen over de hele wereld al duizenden jaren met contant geld leven om de financiële privacy te beschermen. In feite leidde de poging om de identiteit in holdings en kapitaalbewegingen te beschermen vijftien jaar geleden tot bitcoin, de eerste digitale munt die in eigen beheer kan worden bewaard in een portemonnee die onmogelijk in beslag kan worden genomen.

“Als de EU gelooft dat zij virtuele valuta op regionaal niveau kan reguleren, heeft zij het mondiale karakter van internet niet begrepen”, benadrukte Breyer. Ter verduidelijking legde ze dat uit de nieuwe regels “zouden gemakkelijk te omzeilen zijn”aangezien bitcoin en cryptocurrencies kunnen worden verzonden tussen twee anonieme, zelfbewarende portemonnees.

“Virtuele activa kunnen rechtstreeks van de ene persoon naar de andere worden overgedragen zonder gebruik te maken van tussenpersonen, waardoor ze onmogelijk te reguleren zijn”, legde hij uit. Daarom suggereerde hij dat de wetten zinloos zijn.

Bovendien gaf het aan dat, in gevallen waarin in het verleden virtuele activa zijn ontdekt bij criminele activiteiten, vervolging mogelijk was zonder deze regels. Dit is bereikt, zei hij, door onderzoek naar bewegingen binnen de keten die het mogelijk maakten om identiteiten te vinden.

Op dit moment is de datum waarop de wetten in werking zullen treden nog niet vastgelegd, hoewel dit binnen een periode van drie jaar kan zijn.

Zoals CryptoNoticias deelde: Dit initiatief van de Europese Unie vindt plaats een week nadat bitcoin een nieuwe recordhoogte bereikte op 73.700 dollar (USD) vanwege de grotere vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *