Spanje verbiedt Telegram tijdelijk; bitcoiners reageren

Belangrijkste feiten:
  • De blokkering vindt plaats na klachten in de media van gebruikers die hun inhoud zonder toestemming naar Telegram hebben geüpload.

  • De aanvraag wordt maandag opgeschort terwijl justitie de beschuldigingen onderzoekt.

Op 22 maart beval rechter Santiago Pedraz van het Nationale Hof van Spanje de tijdelijke opschorting van de mobiele berichtentoepassing Telegram. De blokkade zal plaatsvinden vanaf maandag 25 maart. Dit nieuws heeft voor opschudding gezorgd op verschillende gebieden, zoals de bitcoiner- en cryptocurrency-gemeenschap, waaronder Telegram erg populair is.

Volgens gerapporteerd Een gerechtelijke bron vertelde de pers dat de schorsing volgt op klachten ontvangen van mediabedrijven als Telefónica, Atresmedia, EGEDA en Mediaset. Er wordt gedetailleerd beschreven dat zij de applicatie ervan beschuldigen gebruikers toe te staan ​​hun inhoud zonder toestemming te uploaden.

In die zin stelt hij dat De opschorting van de Telegram-diensten zal plaatsvinden om de beschuldigingen te onderzoeken. Ondertussen heeft dit gevolgen voor een groot aantal gebruikers die de applicatie gebruiken om te communiceren.

Volgens een rapport vorig jaar gemaakt door de Nationale Commissie voor Markten en Concurrentie (CNMC), Telegram is de vierde meest gebruikte mobiele berichtentoepassing in Spanje. Dit ligt naast WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger.

Bitcoiners bekritiseren de maatregel tegen Telegram

Onder de verschillende actoren die dit initiatief hebben afgewezen, bevindt zich de activist voor culturele verandering in het land en de adoptie van BTC, bekend als Capital Bitcoin. “Spanje (…) sluit zich aan bij de club van de meest repressieve en censuurregimes ter wereld en gebruikt ‘auteursrecht’ als excuus,” gemanifesteerd op sociaal netwerk X.

Als auteur van het boek ‘Active Dissidence: Manual against the progressive dictship’ betoogde hij in reactie op de opschorting van Telegram: ‘Ofwel worden we nu wakker, ofwel staan ​​ons zeer donkere jaren te wachten… het is duidelijk dat we nog niet het dieptepunt hebben bereikt. ” NAAR jouw meningde maatregel is “het ontmantelen van alle alternatieve informatiekanalen voor de mainstream ambtenaar” van de regering.

Ondertussen hebben de activist, evenals andere bitcoin- en cryptocurrency-gebruikers, Ze organiseren zich via netwerken zodat hun gemeenschappen op Telegram kunnen blijven communiceren.

Sommige zij gaven commentaar dat de opschorting feitelijk geen effect zou hebben als een VPN (virtueel particulier netwerk) wordt gebruikt. Dit is een tool waarmee u een apparaat via een andere geografische locatie kunt verbinden met behoud van de privacy.

In deze context, de pseudonieme Crypto Kakarot-ecosysteemliefhebber gehouden dat Telegram niet kan worden verboden, en ook betalingen in crypto-activa met anonieme portemonnees niet, omdat dit onmogelijk te reguleren is. Zoals CriptoNoticias meldde, is dit laatste iets dat het Europees Parlement heeft bepaald in een reeks nieuwe wetten die deze week zijn goedgekeurd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *