“Als het goed wordt gedaan, zal bitcoin-mining voordelen opleveren voor Paraguay”

Volgens de minister van Industrie en Handel van Paraguay, Javier Giménez, kan Bitcoin-mijnbouw, als het goed wordt uitgevoerd, veel voordelen voor zijn land opleveren.

Giménez sprak over cryptocurrency mining geraadpleegd door lokale media over de inbeslagname van mijnbouwmaterieel van de invallen en arrestaties die de afgelopen maanden in Paraguay hebben plaatsgevonden.

Hij wees er in deze zin op dat illegale activiteiten rond mijnbouw “het lelijke gezicht van bitcoin” vertegenwoordigen en dat dit uit het Zuid-Amerikaanse land moet worden uitgeroeid.

“De cryptomining die schade toebrengt en die uit Paraguay moet worden uitgeroeid, is illegaal”, benadrukte de functionaris in een verklaring Audio die op 22 maart op X werd uitgezonden, waaraan werd toegevoegd dat de meeste apparatuur in beslag werd genomen het land binnengesmokkeld.

Hij legt uit dat deze apparaten dan rechtstreeks zijn aangesloten op de lijnen van de National Electricity Administration (ANDE), een staatsbedrijf, en “energie beginnen te zuigen in buurten die misschien niet voorbereid zijn op dit verbruiksniveau.”

Daarom heeft de overheid genomen de beslissing om dit soort acties te ondernemendie momenteel in Paraguay worden bestraft met dure boetes en gevangenisstraffen van meerdere jaren.

Javier Giménez, minister van Industrie en Handel van de Republiek Paraguay – Bron: Javier Giménez – X.

Over dit onderwerp heeft CriptoNoticias gerapporteerd over de arrestaties die zijn verricht, evenals de invallen en boetes die zijn opgelegd. Alleen tot nu toe in 2024 Er wordt geschat dat meer dan 4.000 mijnbouwapparatuurvoornamelijk ASIC’s, zijn door de Paraguayaanse regering in beslag genomen.

Het plan is dat het Openbaar Ministerie en het Hooggerechtshof samenwerken om illegale verbindingen uit te roeien, een maatregel Dat is ondersteund door mijnwerkers die actief zijn en zich wettelijk hebben geregistreerd in ANDE, waarbij u akkoord gaat met het betalen van hogere elektriciteitstarieven voor uw elektriciteitsverbruik. Deze mijnwerkers, gegroepeerd in de Paraguayaanse Kamer van Fintech, verzekeren dat illegale cryptocurrency-mining ‘oneerlijke concurrentie’ vertegenwoordigt.

Op dit punt vestigt Giménez de aandacht op het feit dat vooral mijnbouw een lucratieve activiteit is geworden door de stijging die bitcoin de afgelopen maanden heeft doorgemaakten bereikt zijn historische maximum. Hij is van mening dat de hoge waarde die de digitale munt heeft verworven, samen met de internationale erkenning ervan als een troef, ten gunste van het land kan worden gebruikt en profiteert zo van de “goede kant van bitcoin”.

“Je kunt energie die je vandaag goedkoop aan Brazilië verkoopt, transformeren en duurder verkopen aan de cryptocurrency-mijnindustrie, die vijf keer meer zal betalen dan wat Brazilië exporteert omdat het bedrijf winstgevend is”, zei de minister.

Goedkeuren ermee hogere vergoedingen in rekening brengen van elektriciteit voor degenen die zich bezighouden met Bitcoin-mijnbouw, als een manier om de toegang van meer inkomsten voor het land te bevorderen. Deze mijnwerkers moeten ook over een registratie beschikken waarmee ze kunnen voldoen aan de eisen met betrekking tot consumptie en de voorwaarden voor de oprichting van erkende boerderijen.

Paraguay is internationaal erkend omdat het een van de meest aantrekkelijke landen is voor Bitcoin-mijnbouw. Sinds enkele jaren hebben grote bedrijven in de sector zich in het oosten van het land gevestigd, vanwege de overvloed aan energie uit hernieuwbare bronnen – voornamelijk waterkracht – en de lage elektriciteitskosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *