Wat wekt de interesse van Spanjaarden in bitcoin en cryptocurrencies?

Belangrijkste feiten:
  • Voor Spanjaarden bieden in de VS goedgekeurde ETF’s nieuwe beleggingsmogelijkheden.

  • Volgens het Bitget-onderzoek geven gebruikers in Spanje de voorkeur aan langetermijninvesteringen.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door de cryptocurrency-exchange Bitget is de belangstelling van Spanjaarden in cryptocurrencies de afgelopen maanden opmerkelijk toegenomen, vooral na de goedkeuring, in de Verenigde Staten, van op de beurs verhandelde bitcoin-fondsen. contant geld (ETF).

Volgens de informatie die via een persbericht naar CriptoNoticias is gestuurd, gebaseerd op de studie “Investment Trends in the Crypto Sector in Spain 2024”, uitgevoerd door het platformteam, heeft bijna 70% van de crypto-investeerders in Spanje Ze zouden overwegen om hun investeringen in bitcoin (BTC) te verhogen.

Ze leggen uit dat deze interesse in digitale valuta daarna enorm is toegenomen boom van de beleggingen die zijn gegenereerd door de toetreding tot de ETF-markt in de Verenigde Staten.

Ze benadrukken in deze zin dat investeringsfondsen worden ondersteund door BTC hebben voor een verandering in het investeringslandschap in Spanje gezorgdhet vergroten van het vertrouwen dat wordt ervaren door 60,4% van degenen die in cryptocurrencies in het land investeren.

Ze houden er rekening mee dat, hoewel er al jaren de mogelijkheid bestaat om deze producten op het Europese continent te kopen, de opkomst van Amerikaanse ETF’s nieuwe kansen heeft geopend.

Zelfs bitcoin ETF’s in Europa hebben zich ingespannen om hun concurrentieniveau te vergroten, hun kosten te verlagen en grotere voordelen te bieden aan beleggers in de regio, waaronder Spanje, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Dit is hoe, voor de Spanjaarden, ETF’s een mijlpaal worden dat heeft nieuwe kansen geopend om deel te nemen aan het cryptocurrency-ecosysteem, waardoor nieuwe vormen van investeringen mogelijk worden. Een perceptie die wordt bevestigd door de Bitget-studie, volgens welke gebruikers in het land van mening zijn dat investeren in bitcoin ‘nu veiliger is’.

“Zonder twijfel observeren we een opmerkelijke verandering in het investeringsgedrag, met een groeiende bereidheid om investeringen in deze digitale activa te verkennen en te vergroten”, vertelde Maximiliano Hinz, directeur expansie in Spanje en Latijns-Amerika bij Bitget, aan de media.

Wat dit betreft wordt opgemerkt dat de aantrekkingskracht voor ETF’s ermee te maken heeft de manier waarop Spanjaarden investeringen benaderende voorkeur geven aan diegene die minder risico vertegenwoordigen.

Zoals de resultaten van het onderzoek aantonen, zijn cryptocurrency-gebruikers in Spanje Ze nemen liever een gematigd risico. Ruim 60% van deze beleggers kiest dan ook voor langetermijnbeleggingen.

Dit is een grote meerderheid van cryptovalutagebruikers die over het algemeen kiezen voor cryptocurrencies met solide fundamenten en brede acceptatie. Daarom heeft bitcoin zichzelf gepositioneerd als de meest populaire digitale valuta onder hen (met een voorkeur van 38%)gevolgd door andere cryptocurrencies (25%) en stablecoins zoals USDT en USDC (14%).

De studie bevestigde ook gegevens over het typische profiel van de Spaanse investeerder. Zoals uit ander onderzoek is gebleken, is het bekend dat gebruikers van cryptocurrency in het Iberische land voornamelijk mannen (84%) zijn, ouder dan 45 jaar (53%), en met minder dan drie jaar ervaring in investeringen in het ecosysteem (72%). . %).

Wat de geografische locatie betreft, werd dat vastgesteld Catalonië is de regio met de hoogste concentratie van deze investeerders (33%), gevolgd door de Gemeenschap van Madrid (14%) en de Valenciaanse Gemeenschap (12%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *