De belangstelling van Spanjaarden voor bitcoin stimuleert nieuwe investeringsmogelijkheden

In het kader van de groeiende belangstelling die in Spanje is gewekt voor investeringsfondsen in cryptocurrency, heeft de financiële entiteit die gespecialiseerd is in beleggingsproducten en -diensten Renta4 zojuist bij de Nationale Securities Market Commission (CNMV) een nieuwe registratie geregistreerd. hedgefonds.

Dit is een nieuw Spaans fonds dat biedt blootstelling aan Bitcoin (BTC)ether (ETH van Ethereum) en de cryptocurrencies Solana, Polkadot en Cardano.

Het doel is dat 90% van het fonds blootstelling aan cryptocurrencies biedt via financiële instrumenten, waaronder op de beurs verhandelde fondsen (ETP’s). De minimale investering zal 30.000 euro bedragen en beleggers worden gewaarschuwd om binnen een periode van minder dan 5 jaar geen rendement op hun geld te verwachten.

Op deze manier kan Renta 4 Crypto FIL voegt toe toegevoegd aan de lijst met andere fondsen die al actief zijn op de Spaanse markt Ze hebben al de interesse van investeerders gewekt, hoge rendementen genereren.

Tot de fondsen behoren Gestión Boutique VI Opportunity, beheerd door Andbank Wealth Management, dat sinds 2019 actief is; Protein Capital Fund SLP, opgericht in 2021; en FIL Cryptocurrencies van het bedrijf A&G, dat sinds 2023 actief is. Deze laatste twee behoren nu al tot de meest prominente vanwege het bereikte populariteitsniveau in de afgelopen maanden.

De belangstelling werd vooral gedreven door het herstel dat de cryptocurrency-markt de afgelopen maanden heeft doorgemaakt, en dat volgens analisten niet beïnvloed door de recente prijscorrectie van BTC.

“We staan ​​aan het begin van een bullmarkt die maanden zal duren, en daarom zijn correcties kansen om dit nieuwe type activa in portefeuilles te blijven accumuleren”, zegt hij. gaf commentaar Román González, manager van FIL Cryptocurrencies.

De populariteit van beleggingsfondsen in bitcoin en andere cryptocurrencies is ook versterkt door de hausse gegenereerd door spot bitcoin ETF’sgoedgekeurd in de Verenigde Staten afgelopen januari, samen met de volgende halvering.

“Dit is alsof je een handvol tarwe in een kraal gooit. In eerste instantie komen alleen de dapperste kippen pikken, maar zodra ze zien dat er niets aan de hand is, komen er steeds meer kippen voor hun stukje van de taart. We zullen zien wat er gebeurt als een aantal machtige pensioenfondsen besluiten om 0,50% van hun portefeuille in bitcoin te hebben”, aldus González. verdere groei van deze markt.

De prestaties van het fonds stijgen in 2024, samen met de prijs van bitcoin

Zoals blijkt uit gegevens van beleggingsonderzoeksbureau Morningstar, had het Gestión Boutique VI Opportunity-fonds in 2023 een rendement van ruim 111%, waarmee het vorig jaar het meest winstgevend was. Voor dit 2024 toont het een positief saldo die ruim 17% bedraagt.

De performance van het Gestión Boutique VI Opportunity fonds is sinds eind 2023 gestegen. Bron: Morningstar.

De erfenis hiervan hedgefonds Het wordt geschat op 6,64 miljoen euro onder beheer. Het valt op door investeringen in bedrijven die verbonden zijn met het cryptocurrency-ecosysteem, zoals MicroStrategy (het bedrijf van Michael Saylor) en Galaxy Digital Holdings.

FIL Cryptocurrencies zijn dat op hun beurt al is de leider in de ranglijst van de meest winstgevende fondsen een prestatie van 45,94% tot nu toe dit jaar. De beheerde activa bedragen 7,79 miljoen euro, met een rendement op jaarbasis van 51%, sinds de start van de activiteiten in oktober vorig jaar.

Zoals de meeste fondsen, FIL Cryptocurrencies heeft een aanzienlijke concentratie in bitcoin, dat 62,50% van de portefeuille vertegenwoordigt, gevolgd door ETH met 25%. De rest wordt verdeeld onder de cryptocurrencies van onder meer Polkadot, Polygon, Uniswap, Cosmos en Arbitru.

Cryptocurrencies FIL is het fonds met de hoogste performance in 2024. Bron: Morningstar.

De blootstelling aan cryptocurrencies varieert van 50 tot 100% en wordt ook aangeboden via op de beurs verhandelde producten. Vereist een minimale investering van 10.000 euro.

Zoals CryptoNoticias heeft gemeld, zijn niet alleen de hedgefondsen van de investeringen in Spanje kijkt naar cryptocurrencies, sinds vorig jaar zijn er steeds meer fondsen die dat doen hebben hun voornemen uitgesproken om blootstelling aan Bitcoin aan te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *