Cryptocurrency gespecialiseerd in RWA stijgt en komt in de top 100 terecht

Het ONDO-token, afkomstig van het gespecialiseerde platform voor tokenized real-world assets (RWA), Ondo Finance, heeft de afgelopen 7 dagen een stijging van 92% gezien.

Deze groei bracht de prijs van het actief van $0,39 naar $0,96een recordhoogte ooit sinds de lancering en ONDO naar de top 100 van crypto-activa met de hoogste marktkapitalisatie katapulteert, zoals weergegeven in de volgende grafiek. Handelsweergave.

Met een marktkapitalisatie van $1,25 miljard is ONDO nu binnen 89e plaats in de top 100 cryptocurrenciesvolgens gegevens van CoinMarketCap.

Ondo Finance, dat actief is op de Ethereum-, Solana- en Polygon-netwerken, staat bekend om het bieden van toegang tot tokenized handelsactiva zoals Amerikaanse staatsobligaties. In deze sector is Ondo de tweede grootste uitstoter naar de financiële gigant Franklin Templeton.

Precies, de recente opkomst van ONDO is gedreven door een verzoek van BlackRock, ‘s werelds grootste financiële vermogensbeheerder, om een ​​tokenized investeringsfonds op het Ethereum-netwerk te lanceren, in samenwerking met Securitize, een bedrijf gespecialiseerd in tokenisatie.

Dit tokenized fonds zal de onderhandelingen over en de uitgifte van risicogewogen activa mogelijk maken rechtstreeks op het Ethereum-netwerk, wat een aanzienlijke vooruitgang betekent in de integratie van echte activa in de wereld van cryptocurrencies.

De samenwerking tussen BlackRock en Securitize omvat echter niet Ondo Finance. toont potentiële interesse in reële activa, wat aansluit bij de diensten die Ondo Finance biedten dit versterkte zijn oorspronkelijke token.

Tokens die reële activa vertegenwoordigen, zoals fiatvaluta, aandelen, staatsobligaties en onroerend goed, worden ‘tokenized assets’ genoemd.

RWA, een groeiende industrie

De prognoses voor de real-world assets (RWA)-sector zijn optimistisch voor de komende maanden en jaren en benadrukken een groei van 400% in de marktkapitalisatie van deze activa in de afgelopen twaalf maandenhet overtreft andere klassen van cryptoassets in termen van prestaties, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Getokeniseerde activa, die reële activa vertegenwoordigen, zoals fiatvaluta, aandelen, staatsobligaties en onroerend goed, winnen snel aan populariteit. Getokeniseerde Amerikaanse staatsobligaties zagen in oktober 2023 bijvoorbeeld een stijging van meer dan 450%.

De marktwaarde van tokenized assets zal naar verwachting in 2030 tussen de $3,5 biljoen en $10 biljoen bedragen, wat de groeiende adoptie en het groeiende vertrouwen in dit soort digitale assets weerspiegelt, ondersteund door real-world assets.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *