Spanje annuleert het bevel om Telegram te blokkeren

Ten slotte wordt de berichtendienst Telegram in Spanje niet opgeschort. De maatregel, die naar verwachting op 25 maart in werking zou treden, werd uitgesteld door de rechter van het Nationale Hof, Santiago Pedraz.

Volgens een publicatie van de Nationale Rechtbank van 25 maart heeft de rechter besloten de schorsing tijdelijk uit te stellen, tot de voorbereiding en evaluatie van een rapport op het platform door het Bureau van de Algemeen Commissaris. Dit betekent dat er voorlopig Het is mogelijk om Telegram in Spanje normaal te blijven gebruiken.

Via een verklaring vraagt ​​de magistraat om gedetailleerde informatie over Telegram-functiesevenals over de impact van de tijdelijke opschorting voor Spaanse gebruikers.

In die zin is dat de Consumentenbond Facua viert dat de “vloed aan kritiek” van gebruikers en maatschappelijke organisaties Pedraz heeft bereikt. “De reacties op de maatregel hebben de magistraat ertoe aangezet na te denken over de impact die het stopzetten van Telegram zou hebben”, zegt de organisatie in een bericht op X.

Facua waarschuwde voor de negatieve gevolgen die de rechterlijke beslissing zou hebben voor de miljoenen Telegram-gebruikers en voor de bedrijven, organisaties en publieke en private instellingen die op legale wijze inhoud via dit platform verspreiden.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft dezelfde rechter Pedraz afgelopen vrijdag 22 maart Spaanse telecommunicatiebedrijven bevolen de Telegram-dienst te blokkeren. Een waarde dat zou deze maandag worden aanvaardwaardoor de dienst in het Iberische land buiten werking blijft (tenzij een van de methoden werd gebruikt om het Telegram-blok te omzeilen).

Het Hooggerechtshof van Spanje had de opschorting van de diensten van de berichtentoepassing Telegram in het land bevolen, nadat verschillende bedrijven hadden geklaagd dat gebruikers via dat platform zonder toestemming inhoud mochten hosten die hun rechten schendt. intellectuele eigendomsrechten, aldus een gerechtelijke bron.

Telefónica, Atresmedia, EGEDA, Movistar en Mediaset waren de bedrijven die de klacht hadden ingediend. En hoewel duidelijk werd gemaakt dat de opschorting van Telegram-diensten zou zijn om de beschuldigingen te onderzoeken, is de maatregel trof een groot aantal gebruikers die het gebruiken om te communiceren.

Daarom is de beslissing van de Spaanse rechter op grote schaal verworpen, vooral in de gemeenschap die verband houdt met bitcoin (BTC).

Te midden van de klachten en kritiek werden verschillende manieren gedeeld om de platformblokkade te omzeilen, wat de moeilijkheden benadrukte die gepaard gaan met het bereiken van een totale schorsing. Velen noemden ook alternatieve platforms. Onder hen was Mostro, een bitcoin-uitwisseling die immuun is voor censuur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *