4 bitcoin-prijsvoorspellingen voor 2024-2025

De nieuwe all-time high prijs (ATH) die bitcoin (BTC) een week geleden bereikte, zal niet het record van het jaar zijn, volgens 4 projecties van investeerders en financiële bedrijven met een erkend trackrecord. Zij beweren dat het nog steeds tussen de 60% en 370% kan stijgen ten opzichte van het huidige niveau.

De valuta handelt nu rond de $67.000 (USD), wat momenteel een normale retracement van een opwaartse trend weerspiegelt, zoals hieronder te zien is. Dit gebeurt na een stijging van 90% gedurende twee maanden, totdat vorige week een ATH van $73.700 werd bereikt.

Bitcoin-prijs tot nu toe dit jaar. Fontein: Handelsweergave.

Standard Chartered: Bitcoin zal in 2024 en 2025 blijven stijgen

Gezien dit gedrag heeft de multinationale bank van Britse oorsprong, Standard Chartered, deze week haar prijsprojectie voor de munt verhoogd. Volgens dit financiële bedrijf is dat in 1969 opgericht heeft 820 miljard dollar aan activa, bitcoin Het zal eind 2024 150.000 dollar bedragen en in 2025 250.000 dollar.

Deze voorspelling van Standard Chartered komt nadat het aan het begin van het jaar de prijs voorspelde op 100.000 dollar tegen eind 2024 en 200.000 dollar voor het volgende jaar. Zoals CriptoNoticias deelde, zijn zijn nieuwe, meer bullish doelstellingen gebaseerd op de vraag naar bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) die in de Verenigde Staten zijn gelanceerd.

Dergelijke ETF’s hebben een instroom van meer dan $11 miljard opgeleverd. sinds de lancering twee maanden geleden, wat leidde tot de opkomst van bitcoin. Dit ondanks het feit dat zij deze week hun grootste kapitaaluitstroom registreerden, resulterend in de prijsdaling.

Geaccumuleerde kapitaalstroom in bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering. Fontein: BitMEX-onderzoek.

Robert Kiyosaki: Bitcoin zal zeer binnenkort $300.000 bereiken

Wie zijn projectie ook heeft uitgebreid is Robert Kiyosaki, een investeerder met meer dan 50 jaar ervaring die bekend staat om zijn boek ‘Rich Dad, Poor Dad’. Zoals CriptoNoticias deelde, voegde hij er deze maand aan toe dat Bitcoin tegen eind 2024 de waarde van $300.000 zal bereiken, nadat hij twee weken eerder had gezegd dat het halverwege het jaar $150.000 zou bereiken.

Een van de redenen waarom Kiyosaki bullish verwachtingen heeft, is te wijten aan de halveren. Deze gebeurtenis, die de uitgifte van bitcoin elke vier jaar vermindert en de verkoopdruk van mijnwerkers beperkt, heeft zijn volgende datum in april 2024.

Bovendien zullen er pas halveringen plaatsvinden totdat er in totaal 21 miljoen bitcoins zijn gedolven, wat verschilt van fiat-valuta zoals de dollar die onbeperkt kunnen worden uitgegeven. Dit is een van de fundamentele factoren waarom Kiyosaki gelooft dat de Amerikaanse munt uiteindelijk zal “sterven” en adviseert om BTC te kopen.

Peter Brandt verhoogt zijn verwachtingen

Naast Standard Chartered en Kiyosaki zei Peter Brandt, een Amerikaanse investeerder met meer dan 50 jaar ervaring in de handel, een maand geleden dat het doel voor de huidige bitcoin bull-cyclus is verhoogd van $120.000 naar $200.000. Houd er rekening mee dat, gezien het historische gedrag van de munt, deze opwaartse fase zou kunnen duren tot september 2025.

In zijn geval schrijft hij deze projectie toe aan technische analysegegevens, juist aan het feit dat de prijs zijn stijgende kanaal van hoogtepunten en dieptepunten in vijftien maanden overtrof. Dit is te zien in de volgende grafiek.

Bitcoin-prijs over de afgelopen 15 maanden. Bron: Peter Brandt.

Ark Invest: de komst van ETF vergemakkelijkt de toegang tot bitcoin

Daarnaast Ark Invest, USD-beheermaatschappij 16,9 miljard in digitale activa en uitgever van een bitcoin ETF, heeft in een recent rapport sterke bullish verwachtingen geuit. Hij stelt dat als institutionele beleggers 1% tot 4,8% van hun portefeuilles aan de digitale munt zouden toewijzen, De prijs zou stijgen naar 120.000-550.000 dollar.

Met de komst van ETF’s in de Verenigde Staten, die de toegang vergemakkelijken voor institutionele beleggers met goedkeuring van de toezichthouders, komt de mogelijkheid van dergelijke allocaties op tafel.

Nog bullisher wijst Ark Invest er ook op dat, als institutionele beleggers een percentage van 19,4% zouden inzetten zoals zij dat nodig achten, de prijs van BTC zou stijgen tot $2,3 miljoen.

Ondertussen heeft BlackRock, het in 1988 geboren bedrijf dat de meeste activa ter wereld beheert en een bitcoin ETF, ook blijk gegeven van een bullish overtuiging. Hoewel ze geen prijsprojectie hebben aangegeven, achten hun managers het optimaal om een ​​blootstelling aan de valuta van 84,9% van de portefeuille te hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *