Ordinals airdrop zamelt geld in om commissies te betalen… veroorzaakt door Ordinals

Het Runestone-project veilt een niet-fungible token (NFT) op Ordinals, en de biedingen bereiken al $ 40.000. Een van de organisatoren meldde dat de opbrengst van de veiling zal worden gebruikt om de commissies van de airdrop (gratis distributie van tokens) te dekken die naar bepaalde geselecteerde gebruikers zal worden verzonden.

Als beschrijven verzamelaar Leonidas, sterke verdediger van het Ordinals-protocol en maker van Runestone, de inscriptie 63.140.674 die wordt geveild is de grootste ooit gemaakt. Het heet The Runestone en het totale gewicht is 3.967.899 bytes (3,967 MB).

En niet alleen was het een mijlpaal binnen Ordinals, het was ook een mijlpaal voor Bitcoin. Zoals gerapporteerd in CryptoNoticias, De NFT vertegenwoordigde de zwaarste transactie (gemeten in onbewerkte bytes, niet in eindgewicht) in de geschiedenis van het netwerk. Om het in blok 832947 op te nemen, werd gebruik gemaakt van de Slipstream-service van Marathon Digital Holdings, die een blok vormde met slechts twee transacties, maar met commissies van meer dan $70.000.

Met dat record heeft de NFT De Runestone wordt tot vrijdag 8 maart geveild op de marktplaats Ord City. Het wordt beschreven als onderdeel van een gedecentraliseerd initiatief om een luchtdruppel van 112.383 registraties voor leden van de Ordinals-gemeenschap, op de eerste verjaardag van het protocol, dat gegevensregistratie mogelijk maakt voor het maken van native tokens in Bitcoin.

Runestone NFT.
Het minimumbod voor The Runestone aan het einde van deze notitie is 0,825 BTC. Bron: ord.city.

Een curiositeit over de veiling is dat Het ingezamelde geld zal worden gebruikt om de commissies te dekken voor de transacties die nodig zijn om de transactie uit te voeren luchtdruppel. Gezien de kenmerken (vooral het gewicht) van de tokens in Ordinals kunnen deze kosten hoog zijn.

Dat wil zeggen: de Runestone-veiling probeert op een bepaalde manier een situatie aan te pakken die het Ordinals-protocol zelf genereert. De makers van het project concentreren zich echter liever op de voordelen die dit oplevert voor Bitcoin-mijnwerkers en daarmee voor de veiligheid van het Bitcoin-netwerk.

De Runestone-airdrop, een prijs voor Ordinals-gebruikers

112.383 adressen die actief waren tijdens het eerste jaar van Ordinals komen in aanmerking voor de Runestone-airdrop. «Elk van deze inscripties zal verwijzen naar het Runestone on-chain archief met behulp van een nieuwe functie van het Ordinals-protocol genaamd delegatie. “Dit maakt The Runestone de zeldzaamste inscriptie in een overigens niet-zeldzame verzameling van 112.384 stuks”, luidt het veilingdetail.

Een ander relevant feit over de airdrop is dat Tokens worden niet uitgedeeld aan Runestone-teamleden, noch zal er een voorverkoopfase zijn.. “Runestone is een niet-utilitair project en The Runestone, samen met de gedelegeerde inscripties die ernaar verwijzen, zijn verzamelbare kunstwerken bedoeld als ereteken voor degenen die aanwezig waren en in het Ordinals-protocol geloofden terwijl niemand anders dat deed,” leest de beschrijving van de NFT.

De maker van The Runestone is een digitale kunstenaar genaamd Léo Caillard. Het digitale element toont een zwarte edelsteen in 3D-formaat met het Runestone-logo in een van de randen gesneden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *