Binance gaat USDC-ondersteuning op het Tron-netwerk stopzetten

Belangrijkste feiten:
  • Stortingen en opnames van USDC-tokens (TRC20) zijn na 5 april niet meer effectief.

  • Tron blijft het netwerk met het grootste aanbod van USDT, de dominante stablecoin op de markt.

Binance, ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchange, stopt met het ondersteunen van de USDC stablecoin, uitgegeven op het Tron-netwerk. Opnames en stortingen in USDC worden vanaf 5 april na 02.00 uur (UTC) opgeschort.

Volgens een publicatie Op de Binance-blog heeft de maatregel alleen betrekking op opnames en stortingen waarbij het Tron-netwerk betrokken is Tokens uitgegeven op andere netwerken, zoals Ethereum, worden niet beïnvloed. Ook de USDC-handel op Binance zou niet worden beïnvloed.

Het besluit van Binance komt een maand nadat Circle, het bedrijf dat de stablecoin uitgeeft, aankondigde dat het “onmiddellijk” de uitgifte van USDC in Tron zou beëindigen, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias. Een van de redenen die Circle aangaf voor het nemen van deze maatregel is de bezorgdheid van het bedrijf over de transparantie, betrouwbaarheid en veiligheid van USDC te behoudenin lijn met de groeiende regelgevingseisen in de Verenigde Staten en Europa.

“Als onderdeel van ons risicobeheerraamwerk evalueert Circle voortdurend de geschiktheid van alle blockchains waar USDC wordt ondersteund”, zei het bedrijf in februari.

In augustus 2023 werd Circle de belangrijkste uitgevende onderneming van USDC, nadat Coinbase een deel van de controle die het tot dan toe had, had opgegeven.

Het USDC-token blijft de tweede belangrijkste stablecoin op de markt, na USDT.

Als gevolg van de aankondiging is de waarde van TRX, de valuta van Tron, deze maandag licht gedaald. De marktprijs ging van $0,1203 naar USD 0,1174 in twee uur, en dan stuiteren naar $0,1193.

XRT-prijsgrafiek voor 25 maart
De markt reageerde schuchter op de aankondiging van Binance. Bron: CoinMarketCap.

In februari bereikte TRX de hoogste prijs in bijna drie jaar. In de voorgaande zes maanden bedroeg de stijging tot dan toe bijna 80%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *