Bitcoin veert terug naar $70.000 na een ‘rode’ week voor ETF’s

Belangrijkste feiten:
  • Na zeven positieve weken was dit het eerste negatieve punt voor beleggingsfondsen in cryptocurrency.

  • De val van bitcoin kan worden beschouwd als een correctie binnen een bullish macrotrend.

Bitcoin (BTC) heeft momenteel herstel laten zien met een prijs van $70.000. Dit na een mindere week te hebben gehad.

In de afgelopen vijf dagen daalde bitcoin naar $60.700, wat een daling van 17% vertegenwoordigt, nadat het op 14 maart zijn hoogste prijs ooit van $73.000 had bereikt. In de volgende grafiek van Handelsweergave Je kunt het herstel zien dat hij heeft gehad.

BTC-prijs. Bron: TradingView.

De slechte prestaties van BTC waren voornamelijk een product van de prestaties van bitcoin- en cryptocurrency-investeringsfondsen die vorige week een uitstroom registreerden van in totaal $942 miljoen. Deze fondsen worden voornamelijk gebruikt door institutionele en zakelijke beleggers.

Dit was de eerste negatieve week na een positieve streak van zeven weken voor een totaal van 12,3 miljard dollar voor deze financiële vehikels, aldus a rapport van CoinShares.

De handelsvolumes in de verschillende beleggingsfondsen, hoewel deze gedurende de week de 28 miljard dollar overschreden, Ze bereikten slechts twee derde van wat ze de week ervoor bereikten.

De volgende grafiek toont de kapitaalstromen die cryptocurrency-investeringsfondsen week na week hebben gehad:

Uitstroom uit beleggingsfondsen in BTC en cryptocurrencies afgelopen week. Bron: CoinShares.

“De recente prijscorrectie heeft $10 miljard aan totale activa onder beheer (AuM) weggeveegd, maar blijft boven de eerdere cyclushoogten van $88 miljard”, zegt CoinShares.

James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares, is van mening dat de prijsdaling van BTC en de rest van de markt “twijfels veroorzaakte bij beleggers, wat leidde tot een veel lagere instroom naar nieuwe ETF-emittenten in de Verenigde Staten.”

Hij 96% van de uitstroom was bitcoin, met een uitstroom van $904 miljoenterwijl shortposities in bitcoin ook een kleine uitstroom registreerden van in totaal $3,7 miljoen.

Wanneer er kapitaaluitstroom uit ETF’s plaatsvindt, kunnen managers de bitcoin die hen ondersteunt verkopen. Bitcoin-handelaren interpreteren de uitstroom van kapitaal kennelijk als een verkoopindicator, die de prijs van het actief omlaag drijft. Dit bracht de BTC-prijs naar $61.000, nadat het zijn hoogste punt ooit van $73.000 had bereikt.

In het geval van de bitcoin ETF (IBIT) van het BlackRock-bedrijf is dit tot nu toe het fonds dat sinds de lancering de beste prestaties heeft geleverd. Dit had afgelopen vrijdag de laagste totale stroom aller tijden met slechts $ 19 miljoen. Maar samen met de Fidelity Company ETF (FBTC) hebben ze elke dag instroom gegenereerd sinds ze op de Amerikaanse aandelenbeurs begonnen te handelen, zoals blijkt uit gegevens van BitMEX Onderzoek.

Oké, voor Bloomberg Intelligence-analist Eric Balchunas is dat iets dat slechts 30 andere ETF’s hebben dit gedaan en geen van hen deed het vanaf het begin. “Het is ook nogal verrassend dat IBIT nu verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de netto-stromen van BlackRock dit jaar en twee keer zoveel van zijn andere 420 ETF’s heeft geabsorbeerd,” toegevoegd.

In totaal zagen de ETF’s een instroom van $1,1 miljard, wat de uitstroom van de Grayscale ETF (GBTC) van $2 miljard vorige week gedeeltelijk compenseerde.

Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart van zijn kant: beschouwt dat het vertrek verband houdt met het faillissement van het cryptocurrency-bedrijf Genesis.

Er moet aan worden herinnerd dat een rechter een bevel heeft goedgekeurd dat Genesis in staat stelt een deel van zijn Grayscale-investeringen te verkopen, zoals afgelopen februari door CriptoNoticias werd gerapporteerd.

De vertrekken waren voornamelijk Genesis-verkopen, zegt Seyffart, maar verwacht dat dit deze week zal afnemen. Dat is wat het herstel zou kunnen veroorzaken dat bitcoin vandaag heeft gehad, zoals eerder vermeld.

Ondanks dit alles kan wat er met Bitcoin is gebeurd en de daling die het de afgelopen dagen heeft doorgemaakt, worden beschouwd als een natuurlijke correctie, ondergedompeld in een bullish macrotrend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *