Het Bitcoin-netwerk presenteert de laagste vraag naar activiteit in vier maanden

Belangrijkste feiten:
  • De marktactiviteit van Ordinals is de afgelopen maanden afgenomen, wat van invloed is op de provisies.

  • Op de pieken van de grootste vraag werden tot 500.000 transacties geregistreerd.

Voor het eerst sinds november 2023 daalden de transacties die op bevestiging wachtten onder de grens van 100.000. Deze afname van de vraag naar blokruimte is de afgelopen twee maanden geleidelijk verlopen en houdt verband met de daling van het aantal activiteiten die wordt gestimuleerd door de Ordinals-token- en NFT-markt, een protocol waarmee willekeurige informatie in het Bitcoin-bestand kan worden vastgelegd.

Volgens gegevens van Mempool.space, vandaag minder dan 100.000 transacties werden geregistreerd in de mempool (of tijdelijk geheugen van transacties die wachten op bevestiging). Dit feit valt op omdat dit cijfer gedurende de laatste twee maanden van het jaar (en een groot deel van 2023) tussen de 200.000 en 300.000 wachtende transacties lag, met een piek van meer dan 500.000 in december. Deze grote activiteit werd aangedreven door de tokenmarkten van Ordinals, die bij talloze gelegenheden een groot deel van de winst van de mijnwerkers van het netwerk opleverden, waardoor de waarde van de commissies op tientallen dollars kwam.

Om een ​​idee te krijgen van de omvang van deze cijfers: gemiddeld worden in een Bitcoin-blok 2.500 transacties opgeslagen. Op één dag verwerkt het Bitcoin-netwerk meer dan 300.000 transacties.

Deze afname van het aantal transacties weerspiegelt een lagere vraag naar het gebruik van Bitcoin vandaag de dag, wat gevolgen heeft voor de waarde van de commissies en de inkomsten van mijnwerkers voor dit concept. Zoals CriptoNoticias meldde, is de waarde van commissies sinds het begin van februari gedaald, dus de vraag rijst Hoeveel kan de sector op deze inkomsten rekenen? om de winstgevendheid van de activiteiten in stand te houden nadat de beloning voor de mijnwerkers met de helft is verminderd door de halvering.

De vraag naar het gebruik van Bitcoin neemt af. Bron: Mempool.space

In het bijzonder de commissies Betaalde betalingen vertegenwoordigden tussen 1 BTC en 5 BTC voor elk transactieblok in december, in tijden van de grootste netwerkvraag, toen de mempool meer dan 400.000 transacties opsloeg. Nu ligt het bereik van de commissie-inkomsten die voor elk blok worden betaald tussen 0,1 BTC en 0,2 BTC. In termen van dagelijkse commissie-inkomsten, Mijnwerkers zouden elke dag tussen de 10 en 100 BTC minder binnenkomen. Dit is een verschil van tientallen miljoenen dollars tegen de huidige BTC-prijs.

De ongerealiseerde winst van de mijnwerkers is in deze tijd echter niet gedaald, omdat de prijs van BTC de nodige ondersteuning biedt om die waarden in het groen te houden, indien berekend in dollars. Een paar dagen geleden rapporteerden mijnwerkers zelfs recordwinsten per dag, meer dan $67 miljoen, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *