Kan de prijs van bitcoin opnieuw dalen?

Belangrijkste feiten:
  • “Beleggers moeten voorbereid zijn op dalingen van meer dan 10%”, zegt NYDIG.

  • De daling die BTC dagen geleden doormaakte, komt overeen met zijn historische gedrag.

In de afgelopen vijf dagen ging bitcoin (BTC) van $60.700 naar $69.000 (USD). Op deze manier lijkt de markt de all-time high prijs (ATH) van $73.700, die bijna twee weken geleden werd bereikt, te benaderen. Dit gedrag roept de vraag op of het zal blijven stijgen of dat er andere terugval zal optreden.

Om hierover duidelijkheid te scheppen, deelde NYDIG, een bedrijf dat samen met BTC infrastructuur- en financiële diensten aanbiedt, zijn visie. “Daalingen van meer dan 10% komen regelmatig voor, zelfs tijdens bitcoin-rally’s van een cyclisch dieptepunt naar een piek,” geïntroduceerd.

Dat heeft het bedrijf toegevoegd Bull-markten verlopen nooit in een rechte lijn, maar worden onderbroken door bepaalde tegenslagen. Hij gaf aan dat hij in de drie voorgaande cycli die BTC naar een nieuwe ATH brachten (in 2013, 2017 en 2021) gemiddelde dalingen van 24-36% noteerde. Dit is te zien in de volgende tabel.

De Bitcoin-prijs daalt tijdens de cyclus van laag naar hoog. Bron: NDYG.

Ondertussen, in de huidige cyclus van bitcoin naar de nieuwe ATH die het bijna twee weken geleden markeerde, ervaren gemiddelde dalingen van 17,5%. Dit percentage is ook wat ongeveer daalde van die mijlpaal naar het gebied van $60.000, een niveau waarop het vijf dagen geleden herstelde, zoals hieronder te zien is.

Bitcoin-prijs in de afgelopen vijf dagen. Fontein: Handelsweergave.

In die zin verduidelijkte NYDIG dat de huidige terugval van de ATH “volledig in lijn is met eerdere bitcoin-prijscycli.” In feite niet alleen dat, maar hij maakte ook duidelijk dat het niet zo diep is als bij andere gelegenheden.

Daarom hield hij vol dat zelfs als de koers verder zou dalen, de koers binnen het gebruikelijke bullmarktgedrag zou blijven. Specificeert dat betekent niet dat de huidige opwaartse cyclus is beëindigdtenzij je je ATH niet terugkrijgt.

Hij begrijpt dit en is van mening dat “beleggers voorbereid moeten zijn op regelmatige dalingen van meer dan 10%.” Hij legt uit dat ze voorbereid moeten zijn “op de onvermijdelijkheid van dergelijke ontwikkelingen, aangezien de vooruitgang, net als op alle andere financiële markten, niet altijd in een rechte lijn verloopt.”

Volgens NYDIG heeft de Fed een positieve stap gezet voor bitcoin

NYDIG contextualiseerde dat de daling die BTC dagen geleden ervoer gedeeltelijk plaatsvond als gevolg van de prestaties van bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Zoals CriptoNoticias deelde, noteerden deze hun hoogste wekelijkse productie na twee maanden van aanhoudende instroom die de prijs deed stijgen. Het bedrijf onderscheidde echter een positief licht.

Hij zei juist dat de Federal Reserve (Fed) gematigd was, de rente ongewijzigd liet, maar de mogelijkheid van toekomstige bezuinigingen openhield. Dat “hielp ertoe dat de meeste activa deze week hoger stegen”, zei hij.

Geconfronteerd met een dergelijke stap van de Fed, die een welvarender macro-economische situatie voor ogen heeft, vertraagde de uitstroom van ETF’s en groeide de vraag. Dat is de reden waarom de prijs van bitcoin zich tot nu toe heeft hersteld van $60.000.

Uit een door CryptoQuant gedeelde analyse blijkt dat in dit scenario vóór het midden van het jaar een stijging van de koopkracht van institutionele beleggers en walvissen te verwachten is. Hij waarschuwt dat dit de aankoop van bitcoin zal motiveren, waardoor de prijs ervan zal stijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *