Vier landen hebben hun zinnen gezet op Binance

Binance, de grootste bitcoin (BTC) en cryptocurrency-uitwisseling op de markt, is het onderwerp van onderzoek door de autoriteiten van ten minste vier landen in de wereld, gelegen in Afrika, Europa en Zuid-Amerika.

Over het algemeen wordt dit wisselkantoor beschuldigd van deelname aan oplichtingspraktijken, belastingontduiking, het witwassen van geld en zelfs de financiering van terrorisme.

De beschuldigingen tegen Binance hebben ertoe geleid dat veel beleggers hun geld van die beurs hebben teruggetrokken, uit angst dat deze uiteindelijk zal vallen. Deze onderzoeken hebben zorgen doen rijzen over de wettigheid en transparantie van de activiteiten van Binance in verschillende landen.

Welke landen onderzoeken Binance?

In een recente periode, tussen eind 2022, 2023 en begin 2024, zijn er minstens vier landen die Binance onderzoeken. Dit zijn:

Onlangs, in Nigeria, Afrika, autoriteiten Bij aankomst in dat land werden twee Binance-managers gearresteerd. Dit te midden van onderzoeken waarin wordt beschuldigd dat deze uitwisseling illegaal in het land opereerde.

In juni 2023 beval de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission dat bedrijf “onmiddellijk te stoppen met het verzoeken van Nigeriaanse investeerders om op zijn platform te opereren”, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Nadeem Anjarwalla, een van de leidinggevenden die voor de Nigeriaanse rechtbanken is gearresteerd en strafrechtelijk beschuldigd van belastingontduiking, Afgelopen vrijdag 22 maart ontsnapte hij uit detentie. Volgens lokale media is ontsnapt nadat hij naar een moskee was gebracht voor de Ramadan-gebeden.

Een ander land dat openlijk onderzoek doet naar Binance zijn de Verenigde Staten. Verschillende overheidsinstanties, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC), de Commodity Trading Commission (CFTC) en het ministerie van Justitie, Ze richtten hun wapens tegen de grootste bitcoinbeurs.

Het onderzoek tegen Binance in de Verenigde Staten veroorzaakte de opheffing van de oprichter, Changpeng Zhao. Hij wordt ook beschuldigd van deelname aan het witwassen van geld en fraude. Misdaden die ervoor kunnen zorgen dat hij meer dan een jaar achter de tralies zit.

Het bedrijf werd beschuldigd van het overtreden van de federale effectenwetten door het aanbieden van niet-geregistreerde effecten toe te staan zonder vergunning een beurs exploiteren. Hiervoor hebben de Verenigde Staten Binance een boete van 4,3 miljard dollar opgelegd. Een van de grootste sancties die dat land ooit heeft opgelegd aan een financiële entiteit.

Zhao is nog niet veroordeeldSterker nog, hij wacht nog steeds op zijn verhoor. Het is hem echter verboden het land te verlaten totdat de uitspraak van de rechter bekend is.

Frankrijk is om verschillende redenen het derde land dat de Binance-beurs onderzoekt. Sinds 2022 heeft de Europese natie dit bedrijf onderzocht wegens ‘illegale uitoefening’ van de functie van dienstverlener op het gebied van digitale activa.

Dat land doet ook onderzoek naar Binance wegens het verergeren van het witwassen van geld. Dit vanwege deelname aan “investerings-, verhullings- en conversieoperaties”, aldus het parket van Parijs.

De uitwisseling zelf bevestigde dat de Franse autoriteiten hen onderzoeken. Hoewel ze hebben geweigerd commentaar te geven op de details van die onderzoeken.

Het laatste land dat tot nu toe de Binance-beurs onderzoekt, is Brazilië. De autoriteiten van de Zuid-Amerikaanse gigant rekenden dat bedrijf tot de entiteiten die werden onderzocht wegens betrokkenheid bij piramidespelen.

Volgens het Amerikaanse congreslid Alfredo Gaspar “is het essentieel om de prestaties van Binance in het land te begrijpen en de banden met bedrijven die wettelijk aansprakelijk zijn voor het schaden van Braziliaanse consumenten.”

Bovendien is de Binance-uitwisseling dat wel onderzocht in Brazilië voor het helpen van klanten bij het omzeilen van stoporders van beleggingen in cryptocurrency-derivaten.

Volgens de autoriteiten van het land Rio dat bedrijf bleef deze producten aanbieden ondanks het feit dat de Securities and Exchange Commission in 2020 een opschortingsbevel heeft uitgevaardigd.

Een trend?

Hoewel het niet wordt bevestigd, wordt wel aangetoond dat er een tendens bestaat om Binance te onderzoeken voor zorgen in verband met het witwassen van geld en andere soortgelijke misdaden.

Een dergelijke trend zou zich kunnen verspreiden, aangezien het vonnis tegen Changpeng Zhao, beschuldigd van het witwassen van geld en fraude door de Amerikaanse autoriteiten, nog steeds hangende is.

Het zal volgende week 30 april zijn wanneer de toekomst van Zhao eindelijk bekend is, een zakenman in de bitcoinsector die, ondanks de onderzoeken en beschuldigingen tegen hem, voor de sector blijft opereren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *