“Bitcoin heeft mogelijk al lokale ondersteuning opgebouwd”: Bitfinex

Het herstel van bitcoin (BTC) van $60.000 (USD) weerspiegelt een positief signaal voor de markt, aldus cryptovalutabeurs Bitfinex. “Het suggereert dat we dicht bij de oprichting van een lokaal fonds zijn, en dat hebben we misschien al gedaan”, zei hij in een marktrapport.

Precies, De valuta herstelde zich vandaag, 25 maart, tot $70.000 na een daling van 17,5% ten opzichte van het hoogste punt ooit (ATH) van twaalf dagen geleden. Zoals hieronder te zien was, bedroeg deze daling van $73.700 naar $60.000, wat dit niveau voorlopig als lokale ondersteuning laat zien.

Bitcoin-prijs in de afgelopen twee weken. Fontein: Handelsweergave.

Opgemerkt moet worden dat onder de lokale bodem wordt verstaan ​​de minimumprijs die een actief bereikt tijdens een periode van daling. In die zin kan het zijn dat de koers van daaruit naar nieuwe hoogtepunten zal worden gestuwd of, als de koers opnieuw daalt, niet onder die steun zal uitkomen.

“De reden dat we er vertrouwen in hebben dat we dicht bij het bereiken van een bodem van de marktcyclus zijn – als we dat nog niet hebben gedaan – is dat, vanaf de bodem van de bearmarkt in november 2022 met BTC op $15.500, elke significante daling daarna ten opzichte van de lokale maxima nooit hoger dan 23%”, Bitfinex legt het uit.

Het is de moeite waard om dat te verduidelijken Deze commentaren werden vanochtend, 25 maart 2024, gepubliceerd, vóór de stijging die Bitcoin boven de $70.000 bracht..

NDYG, een bitcoin-bedrijf voor financiële dienstverlening, wees er op afgestemd op dat tegenslagen als deze niet betekenen dat de bullmarkt voorbij is. Daarom raadt het beleggers aan voorbereid te zijn op dalingen van meer dan 10%, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

De uitstroom van Bitcoin ETF’s is geen reden tot bezorgdheid, zegt Bitfinex

Met betrekking tot de kapitaaluitstroom uit Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s) die vorige week tot de daling leidde, beweerde Bitfinex dat “dit geen reden tot bezorgdheid is.” Dat komt omdat ze allemaal uit Grayscale (GBTC) kwamen, terwijl de anderen steeds meer instroom hebben verzameld om hun negatieve stroom te compenseren.

Wat de uitwisseling betreft, zijn de GBTC-uittredingen enerzijds het gevolg van het feit dat beleggers afzien van de hogere vergoedingen die deze ETF vraagt ​​ten opzichte van anderen. Ondertussen zegt hij dat wel zijn voor de winstvooral omdat veel van de houders langetermijnbeleggers uit de bearmarkt zijn.

“We zouden ons pas zorgen gaan maken als negatieve stromen naar GBTC zich zouden gaan weerspiegelen in nieuwere ETF’s zoals Blackrock’s IBIT en Fidelity’s FBTC,” waarschuwde hij. Daarom wordt voorgesteld het gedrag van deze twee instrumenten, die het meest gevraagd zijn in de niche, nauwlettend in de gaten te houden.

GBTC is de enige van de tien bitcoin ETF’s die twee maanden geleden in de Verenigde Staten zijn gelanceerd en voorheen buiten de beurs opereerden. Sindsdien is dit gehandhaafd met constante output, terwijl de rest input heeft, zoals hieronder weergegeven.

Stroom van instroom en uitstroom van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering. Bron: Bitfinex.

Dit betekent dat zolang deze instrumenten opnieuw meer instroom hebben dan GBTC-uitstromen, ze een van de vele factoren zullen zijn die de prijs van bitcoin hoger zullen duwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *