Bitcoin Wallet voegt een functie toe om te besparen op transacties en Lightning

De nieuwe versie van Electrum wallet, 4.5, bevat zeer nuttige functionaliteit voor degenen die het gebruiken om transacties uit te voeren op het Lightning-netwerk. Met Electrum kunt u nu met één handeling de opbrengst van een transactie naar een Lightning-kanaal sturen.

Bij het uitvoeren van een transactie in Bitcoin zijn er meestal ‘rendementen’ die de uitgever automatisch in zijn portemonnee ontvangt, soms zonder het te beseffen. Als je bijvoorbeeld 0,5 bitcoins (BTC) moet versturen en twee UTXO’s (ongebruikte transacties) van elk 0,3 BTC moet gebruiken, ontvang je via een retourtransactie 0,1 BTC over.

Met de nieuwe Electrum-functie, de gebruiker kan ervoor kiezen om dat te verzenden «giftige verandering» of “giftige verandering” naar een Lightning-kanaal zonder een extra transactie uit te voeren. U bespaart dus de kosten van het uitvoeren van een on-chain transactie om het kanaal te financieren, waardoor u onmiddellijke en goedkope betalingen kunt doen, zoals toegestaan ​​door het Lightning-netwerk.

Onderzeebootwissel Electrum.
In het blauw: de onderzeebootruil om de opbrengst van een transactie naar Lightning te sturen. Bron: X @ElectrumWallet.

Om zijn nieuwe functie aan te bieden, gebruikt Electrum onderzeeërs ruilen. A onderzeeboot ruil is een techniek die op het Lightning-netwerk wordt gebruikt om atomaire swaps uit te voeren tussen on-chain en off-chain transacties, om geld van de Bitcoin-hoofdketen naar het Lightning-netwerk te verplaatsen en vice versa.

Andere nieuwe functies in Electrum

De nieuwste Electrum-update, versie 4.5.3, brengt ook een reeks wijzigingen met zich mee die de gebruikerservaring willen vergemakkelijken bij het opslaan en beheren van hun BTC met deze portemonnee. Een van de meest opvallende kenmerken is de nieuwe presentatie van transactiegroottes als “vbytes” en tarieven als “sat/vbyte”, voor meer duidelijkheid bij interactie met transacties.

Versie 4.5.3 pakt ook eerdere problemen aan, zoals een regressie in de wizard die het gebruik van hardware wallets als medeondertekenaars voor nieuwe wallets verhinderde. Daarnaast is de detectie van on-chain betaalde facturen verbeterd.

Electrum portemonnee desktop.
Electrum, in de desktopversie. Bron: Schermafbeelding.

Op het gebied van de gebruikersinterface introduceert de desktopversie de essentiële ‘server toevoegen als bladwijzer’-functionaliteit, om het serverbeheer voor gebruikers verder te vereenvoudigen. In aanvulling, Er zijn UI-oplossingen aangebracht voor zowel de desktop- als de Android-versie, voornamelijk over kwesties als toegankelijkheid en stabiliteit van de applicatie.

Ten slotte zullen gebruikers van hardware wallets, vooral die van Trezor, profiteren van de toevoeging van ondersteuning voor SLIP-19 eigendomsbewijs in Standard_Wallets wallets. Deze verbetering, samen met een oplossing voor een regressie bij het ondertekenen van transacties voor Trezor One in portemonnees met meerdere handtekeningen, versterkt de veiligheid en veelzijdigheid van Electrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *