Nigeria laat zien wat er in de wereld kan gebeuren als de staat faalt

Belangrijkste feiten:
  • De naira daalde vorig jaar naar een recordlaagte, te midden van een economische crisis.

  • Nigeria onderscheidt zich als een land met een hoge bitcoin-adoptie.

De naira, de nationale munteenheid van Nigeria, heeft zich hersteld en heeft nauwelijks een kleine stap gezet nadat hij afgelopen februari naar een recordlaagte was gedaald. Dit laatste kwam toen de grootste economie van Afrika te maken kreeg met een verlammend tekort aan dollars, waardoor velen zich moesten wenden tot alternatieven, met name Bitcoin (BTC).

Het is sindsdien niets nieuws De economische crisis die Nigeria doormaakt, heeft de bevolking al jaren geplaagd. uit dat Afrikaanse land, waar bitcoin een ontsnappingsklep is geworden.

De gegevens bevestigen dit, aangezien 35% van de Nigeriaanse bevolking tussen 18 en 60 jaar in de eerste helft van 2022 over cryptocurrencies beschikte of deze uitwisselde, zoals eerder gerapporteerd door CriptoNoticias.

Momenteel enkele analisten voorspellen dat de naira gestaag zal herstellen. Ralph Mupita, CEO van Afrika’s grootste telecommunicatiebedrijf, de MTN Group, zei echter zei vandaag dat de naira volatiel zal blijven na een devaluatie met 96,7% tot december vorig jaar.

Wat er in Nigeria gebeurde met de Naira, Het is een voorbeeld van wat er gebeurt als de staat zijn burgers in de steek laat. Dit wordt gesuggereerd door macro-economisch analist Lyn Alden, die het geval van dit Afrikaanse land heeft genoemd als een voorbeeld van hoe fiat nu het gebroken geld is dat de levens van de mensen die de aardbol bewonen, beïnvloedt.

“Er zijn meer dan 160 valuta’s in de wereld, en elk daarvan is een gecentraliseerd grootboek. Velen van hen verliezen snel hun waarde; Dit is het meest recente voorbeeld, dat meer dan 200 miljoen mensen treft.”

Lyn Alden, macro-economisch analist over de zaak van Nigeria.

Nigeria heeft een groot volume aan P2P-bitcoinhandel geregistreerd, nadat de toegang tot cryptocurrency-platforms was geblokkeerd. Bron: LynAlden/X.

De Naira is gedevalueerd, maar wie is de schuldige?

De devaluatie van de naira werd veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de daling van de olieprijzen, de belangrijkste bron van inkomsten voor het land, corruptie en economisch wanbeheer van de staat. Ook het gebrek aan economische diversificatie en politieke en sociale instabiliteit maakten deel uit van de factoren die bijdroegen aan de crisis devaluatie van de naira.

Echter, de Nigeriaanse regering onlangs heeft actoren uit de bitcoin-industrie verantwoordelijk gehouden en andere cryptocurrencies, met het argument dat ze een negatieve impact hebben op de economie van het land via platforms die de wisselkoersen manipuleren.

Vorige maand riep een adviseur van de president van Nigeria op om Binance, KuCoin en andere bitcoin- en cryptocurrency-handelsbeurzen in het land te verbieden.

Bayo Onanuga, informatie- en strategieadviseur van president Bola Tinubu, X kwam om dat te beweren Deze bedrijven manipuleren de naira en dragen bij aan de daling van de munt Nigeriaan op de valutamarkt.

Ondertussen heeft de Nigeriaanse regering de afgelopen maanden de regels voor cryptocurrency-uitwisselingen aangescherpt. Er werd zelfs op grote schaal opgetreden tegen het niet betalen van belastingen door niet-geregistreerde makelaarskantoren.

In de zoektocht naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de devaluatie van de naira heeft de Nigeriaanse regering Binance ook gevraagd om de namen en transactiegegevens van de top 100 cryptocurrency-gebruikers in Nigeria. Dit gebeurde medio maart, toen Nadim Anjawala en Tigran Gambaria, sleutelfiguren in de Afrikaanse operaties van Binance, werden gearresteerd.

De leidinggevenden bleven zonder aanklacht vastgehouden in een daad die nog steeds niet helemaal duidelijk is. Ondertussen blijft het geval van Nigeria en de devaluatie van de naira zichtbaar wat er overal ter wereld kan gebeuren als de staat faalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *