‘Deze week zal behoorlijk bullish zijn voor bitcoin’

Belangrijkste feiten:
  • Bitcoin ETF’s hadden een positieve dag na enkele dagen in het rood.

  • Binnen zes maanden zou Bitcoin boven de $100.000 staan.

Volgens de Colombiaanse investeerder en analist Juan Rodríguez “zal deze week behoorlijk bullish zijn voor bitcoin (BTC).” Dit werd gecommuniceerd in zijn meest recente video die gisteren, 25 maart, op YouTube werd gepubliceerd.

De analist baseert zijn prognose op de potentiële vraag naar bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. “Het perspectief is dat de agressieve aankopen (gemaakt) in voorgaande weken van meer dan 30.000 BTC per week in het heden zullen terugkeren”, Dij.

Voor Rodríguez dit zal bitcoin naar nieuwe prijshoogten drijven, zoals gebeurde in de eerste helft van maart na twee maanden van grote aankopen van ETF’s. Hij denkt van wel, aangezien dergelijke instrumenten op 25 maart opnieuw de instroom monopoliseerden. Dit is nadat ze hun hoogste wekelijkse uitstroom registreerden, zoals hieronder weergegeven, wat neerwaartse druk uitoefende op BTC.

BTC koopt en verkoopt bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering twee maanden geleden. Bron: Juan Rodríguez.

Met de heropleving van de ETF-instroom keerde de prijs van Bitcoin terug tot boven de $70.000, nadat hij was gedaald tot $60.000. Op deze manier is het, zolang de aankopen doorgaan, mogelijk dat het het historische maximum van twee weken geleden van $73.700 overschrijdt, zoals hieronder te zien is.

Bitcoin-prijs in dollars (USD) tot nu toe dit jaar. Fontein: Handelsweergave.

Rodríguez waarschuwt ook dat de markt ongeveer 25 dagen verwijderd is van de halvering, gepland voor rond 19 april. Deze gebeurtenis vermindert de uitgifte van bitcoin met de helft, waardoor de verkopen van mijnwerkers afnemen, waardoor de vraag sterker wordt. Historisch gezien heeft een dergelijke gebeurtenis de munt een paar maanden nadat deze heeft plaatsgevonden hoger gebracht.

Toegevoegd aan dit scenario is dat bitcoin 500 dagen geleden zijn bullish cyclus begon, wat normaal gesproken de helft is van wat het normaal duurt, waarschuwt de analist. Hoewel hij dat voorbehoud maakt Institutionele beleggers hebben op deze cyclus geanticipeerd, waarmee de prijs vóór de halvering naar nieuwe records werd gebracht. Dit werd ingegeven door de lancering van ETF’s.

Deze cyclus is de eerste waarin bitcoin vóór de halving nieuwe recordhoogtes ooit noteerde. Tot dan toe gebeurde dit altijd maanden later. Daarom is Rodríguez van mening dat de huidige opwaartse trend van de munt korter zou kunnen duren dan normaal. Op dit moment ziet hij het einde echter nog niet nabij.

Volgens Juan Rodríguez zal Bitcoin in minder dan zes maanden voor $100.000 worden verhandeld

“Ik blijf volhouden dat we binnen zes maanden, inclusief maart, Bitcoin boven de 100.000 dollar zullen zien, zolang de ETF-aankopen doorgaan”, zei hij. Dit wordt nog eens versterkt door data aan de kettingzoals je ziet.

Rodríguez geeft aan dat de hoeveelheid bitcoin van degenen die tussen zes maanden en drie jaar kochten is afgenomen, wat duidt op winstneming. Op dit moment vertegenwoordigen de bezittingen van deze spelers 40%, zoals hieronder te zien is. Volgens historische maatstaven symboliseert dit dat er is nog steeds een pad naar bovenaangezien de maximale piek gewoonlijk wordt bereikt wanneer deze onder de 20% daalt, beweert hij.

Gerealiseerde kapitalisatie van bitcoin. Bron: Juan Rodríguez.

Rodríguez legt uit dat er in de afgelopen zeven dagen $3.000 miljoen aan bitcoin met winst is verkocht, iets wat sinds de bullish cyclus van 2021 niet meer is gebeurd. Dit zorgde voor een prijsdaling zoals toen, maar niet voor het einde van de bullish trend. omdat de nieuwe vraag aanhield.

Dat legt de Colombiaanse analist uit Er is meestal sprake van agressieve verkoop van bitcoin op de eerste relevante piek van een bull-cyclus. Hij concludeert dat dit volgens hem momenteel het geval is.

“Er is nog steeds een bullish been over in deze eerste piek van de cyclusfase”, zei hij. En hij voegde eraan toe dat in dit stadium “de macro relevant wordt”. Hij gaf daarom aan dat het belangrijk zal zijn om daar aandacht aan te besteden, zoals het Amerikaanse inflatierapport dat voor aanstaande vrijdag 29 maart staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *