Bitcoin toont kracht boven de $70.000 met nieuw ETF-momentum

Bitcoin heeft opmerkelijke bullish kracht getoond door de grens van $70.000 te overschrijden, wat een stijging van 5% in de afgelopen 24 uur betekent.

De digitale munt ging van $66.000 naar $71.600maar de afgelopen uren is het licht gedaald, zoals te zien is in de volgende grafiek van Handelsweergave.

Hoe dan ook, BTC vertoont een consolidatie boven de $70.000. Dit momentum heeft ertoe geleid dat bitcoin opnieuw zijn hoogste punt ooit van $73.750, dat halverwege deze maand werd bereikt, naderde.

De stijging van de prijs van BTC wordt voornamelijk toegeschreven aan: verbetering van de prestaties van bitcoin spot ETF’s in de Verenigde Staten.

Gisteren registreerden de kapitaalstromen naar op de beurs verhandelde fondsen een netto instroom van $15,7 miljoen, zoals de volgende grafiek laat zien.

Instroom en uitstroom van spot bitcoin ETF’s. Fontein: sosovalue.xyz

Onder de ETF’s die opvallen qua kapitaalinstroom het is gevonden die van het bedrijf Fidelity (FBTC), die 261 miljoen dollar opleverde, gevolgd door de ETF van fondsbeheerder BlackRock (IBIT) met een kapitaalinstroom van $35,5 miljoen. Het is zeldzaam om IBIT in deze positie te zien, omdat het sinds de lancering ervan vaak de inkomsten uit deze financiële instrumenten heeft verhoogd.

Deze verbetering van de kapitaalstromen markeert een verandering na een reeks van vijf dagen met negatieve stromen die de week ervoor 942 miljoen dollar bereikte, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

De recente gunstige correctie voor ETF’s en de koers van BTC komt na een negatieve week, de eerste na een reeks van zeven positieve weken.

Daarentegen blijft de Grayscale ETF (GBTC) kampen met een uitstroom van kapitaal, een trend die deze trend sinds de lancering afgelopen januari heeft voortgezet. Op de meest recente dag, GBTC registreerde een netto-uitstroom van $350 miljoenaccumuleren een totale output van 275.059 BTC sinds het op de aandelenmarkt begon te handelen.

Ondanks deze schommelingen in de kapitaalstromen zijn de activa onder beheer van bitcoin ETF’s, exclusief GBTC, de afgelopen twee weken stabiel gebleven rond de $30 miljard, zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Activa onder beheer van bitcoin ETF’s. Fontein: Het blok.

De recente daling van bitcoin en het daaropvolgende herstel van de kapitaalstromen naar ETF’s weerspiegelen een natuurlijke correctie voor de munt binnen een bullish macrotrend, wat de veerkracht en aanhoudende interesse in deze digitale munt laat zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *