“De SEC eist een boete van $2 miljard van Ripple”

De Securities and Exchange Commission (SEC) geeft niet op in haar kruistocht tegen het cryptocurrency-bedrijf Ripple Labs. Het zal een rechter vragen om dat bedrijf een boete van 2.000 miljoen dollar op te leggen, aldus senior managers van die entiteit.

Via X, de juridisch directeur van Ripple Labs, Stuart Alderoty, aangeklaagd dat aanstaande dinsdag 26 maart de brief van de SEC openbaar zal worden gemaakt, waarin eist een sanctie van meerdere miljoenen dollars tegen het bedrijf uitgever van het XRP-token.

Alderoty bekritiseerde dat de Amerikaanse toezichthouder “handelt in valse verklaringen, verkeerd gekarakteriseerd en bedoeld om te misleiden.” “De SEC blijft zich inzetten om Ripple en de industrie in het algemeen te willen straffen en intimideren, in plaats van de wet trouw toe te passen”, vroeg de advocaat.

De jurist laat weten dat de reactie van het bedrijf volgende maand zal worden gepresenteerd. “We hebben er vertrouwen in dat het Hof de herstelfase eerlijk zal benaderen”, aldus Alderoty.

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple Labs, kwam ook naar voren om het verzoek van de SEC te bekritiseren. Volgens de zakenman heeft dat bureau ‘herhaaldelijk buiten de wet gehandeld’.

Hij zei ook dat de SEC al is berispt wegens “grove misbruik van de macht die haar door het Congres is toevertrouwd” en wegens handelen “zonder trouw aan de wet.” Dit, rekening houdend met het feit dat de Amerikaanse toezichthouder al werd beschuldigd van machtsmisbruik in een zaak tegen een platform voor digitale activa dat bekend staat als DEBT Box.

Met haar verzoek profiteert de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de tegenslag die Ripple afgelopen februari kreegtoen rechter Sarah Netburn een motie van de toezichthouder accepteerde en het bedrijf dwong zijn financiële overzichten openbaar te maken, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

De SEC diende de motie in januari in, met het argument dat het kennen van de financiële gezondheid van Ripple Labs een belangrijke factor is bij het bepalen van eventuele sancties tegen dat bedrijf.

Op dezelfde manier blijft de SEC, met het verzoek om een ​​boete van meerdere miljoenen dollars tegen Ripple, aandringen om te bewijzen dat Ripple Labs de Amerikaanse effectenwetten heeft overtreden.

Dit ondanks dat een rechtbank vorig jaar een gedeeltelijke overwinning aan Ripple toekende, toen deze oordeelde dat XRP geen effect is en daarom de commercialisering ervan vormde geen overtreding van de effectenwetten van de Verenigde Staten.

Hoewel men dacht dat deze historische uitspraak een einde zou maken aan een rechtszaak die meer dan drie jaar heeft geduurd, laat het nieuwe verzoek van de SEC om Ripple Labs te beboeten zien dat de juridische strijd is nog steeds in volle gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *