Wat is er nodig om de Ordinals Runestone-airdrop te ontvangen?

Belangrijkste feiten:
  • Er worden 112.383 adressen geselecteerd om Runestone-tokens te ontvangen.

  • Er wordt een speciale NFT geveild met een minimumprijs van 4,1 BTC.

Het Ordinals-protocol heeft ongewone praktijken in Bitcoin mogelijk gemaakt, zoals het native creëren van tokencollecties en niet-fungibele tokens (NFT’s). Een ander voorbeeld zijn airdrops, die veel vaker voorkomen in netwerken die compatibel zijn met Ethereum, maar die binnenkort een omkering zullen hebben in het netwerk dat door Satoshi Nakamoto is gecreëerd.

Precies, Het zal het Runestone-project zijn dat gratis tokens zal distribueren (wat in het jargon gewoonlijk een airdrop wordt genoemd) naar 112.383 adressen. Uiteraard zal de verdeling niet willekeurig zijn, maar er moet aan bepaalde eisen worden voldaan, waaraan moet worden voldaan om 826.000 Bitcoin te blokkeren.

Een van de eerste vereisten om de Runestone-airdrop te ontvangen is minimaal 3 Ordinals-registraties hebben op een Bitcoin-adres. In Ordinals zijn inscripties gegevensrecords in Bitcoin, waaronder tekstbestanden, afbeeldingen, video’s en andere formaten.

Juist het registratieformaat is doorslaggevend om aan de tweede eis te voldoen. In die zin wordt dat verduidelijkt Inzendingen met bestandstypen die beginnen met ‘text/plain’ of ‘application/json’ komen niet in aanmerking voor airdrop-geschiktheid.. Tekst is een meerderheidsgroep onder de registraties; 93% van de registraties (57 miljoen) behoort tot deze categorie. Maar voor de Runestone-airdrop krijgen inzendingen van afbeeldingen, audio en video voorrang.

Ten slotte is het derde punt geen vereiste, maar eerder een verduidelijking. Er wordt uitgelegd dat vervloekte inscripties of vervloekte inscripties zolang ze worden geïndexeerd door het Ordinals-protocol. Dit soort inscripties bevatten opmaakfouten waardoor ze aanvankelijk niet konden worden geïndexeerd, hoewel er later een manier werd gevonden om ze toch bij te houden. Daarom worden ze ook wel ‘negatieve inscripties’ genoemd.

Om te controleren of u aan deze eisen voldoet, Runestone biedt een verificatietool via OKX-uitwisselingeen van de meest betrokken op de Ordinals-markt sinds de lancering in 2023.

Runestone en een speciale veiling

Naast de airdrop voert Runestone aanstaande vrijdag 8 maart de veiling van een NFT uit De Runesteen. Dit is de grootste registratie in de geschiedenis en dient als referentie waarnaar de 112.383 Runestone-tokens zullen worden verwezen die onder gebruikers zullen worden uitgedeeld.

Runestone NFT-veiling.
Op het moment van schrijven eindigt de Runestone-veiling over 3 uur. Bron: Ord.city.

Zoals gerapporteerd in CriptoNoticias zal de opbrengst van de veiling worden gebruikt om de commissies te dekken die voor de airdrop moeten worden betaald. Op het moment van schrijven heeft de veiling een minimumprijs van 4,1 BTC; Het cijfer komt overeen met 277.358 dollar. Blijkbaar zal het genoeg zijn en overblijven om de commissies te betalen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *