Argentijnen zullen nu beter in de gaten worden gehouden op lokale cryptocurrency-uitwisselingen

De recente goedkeuring van een register van bitcoin (BTC) en cryptocurrency-serviceproviders in Argentinië betekent meer toezicht op gebruikers in dat land die besluiten om op lokale crypto-assetplatforms te opereren.

Dit zegt de Venezolaanse advocaat Ana Ojeda, directeur van het advocatenkantoor gespecialiseerd in Web3, Legal Rocks, die openbaar in X een analyse van de situatie.

Volgens Ojeda zijn beurzen, portemonnees en andere soortgelijke aanbieders die opereren vanaf Argentijnse bodem, “ze zullen de National Securities Commission (CNV) van dichterbij bekijken”, Dit is de instantie die verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de registratie.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft de Senaat van Argentinië de wijziging van de witwaswet goedgekeurd om het registratiecijfer voor dienstverleners in te voeren en de CNV de bevoegdheid te geven om bedrijven in de bitcoin- en cryptocurrency-sector die in die sector actief zijn te reguleren. land.

Dit in het kader van de aanbevelingen van de Financial Action Task Force (FATF), die onlangs Argentinië bezocht en drong aan op goedkeuring van regelgeving voor bedrijven gerelateerd aan bitcoin.

De CNV zei op 22 maart in een resolutie dat bitcoin- en cryptocurrency-bedrijven 45 dagen de tijd hebben om zich bij het bureau te registreren.

Zoals advocaat Ojeda suggereert, zijn de regels van toepassing op zowel lokale bedrijven, zoals Ripio, Buenbit of Lemon Cash; evenals internationale, dat wil zeggen beurzen zoals Binance, KuCoin, Kraken, Coinbase en anderen die in Argentinië actief zijn zonder een fysiek hoofdkantoor in dat land te hebben.

Ojeda vindt het echter lastig dat de regelgeving werkelijk van toepassing is op buitenlandse valutawant zelfs als ze dat zouden willen, heeft de CNV “geen manier om effectief de activiteiten te controleren van bedrijven die geen juridische structuur in het land hebben.”

Wat de CNV wel kan doen is vraag Binance of een andere uitwisseling om samenwerking om accounts te onderzoeken of informatie te geven over hun gebruikers, zoals hoeveel ze uitgeven, naar wie ze sturen of van wie ze ontvangen, zegt de advocaat.

De specialist verduidelijkt echter: Het is optioneel of optioneel voor Binance om die informatie over te dragen over zijn gebruikers, aangezien het bedrijf niet wettelijk opgericht is in Argentinië.

Dit is de reden waarom Argentijnse investeerders Zij kunnen kiezen voor buitenlandse platforms als ze het CNV-toezicht willen minimaliseren. Al is het “een beslissing die door iedere gebruiker moet worden genomen”, zegt de advocaat.

“(Gebruikers moeten) de risico’s evalueren van het gebruik van een beurs die niet gereguleerd is, maar die geen persoonlijke en financiële gegevens verstrekt; of gebruik een platform dat de informatie wel overdraagt, maar waarmee je bij een eventuele claim, rechtszaak of faillissement wel als gebruiker rechten kunt claimen.”

Ana Ojeda, advocaat en CEO van Legal Rocks.

Volgens advocaat Ana Ojeda zal de CNV er niet voor zorgen dat internationale uitwisselingen, die het grootste volume aan peer-to-peer-handel in Latijns-Amerika verzorgen, registreren en voldoen aan de Argentijnse wetgeving.

Zoals u het ziet, zonder fiscale prikkels en met een politiek panorama ‘dat er op dit moment onzeker uitziet’ er is geen manier om dit te bereiken.

Om deze reden beveelt de specialist aan dat de Argentijnse autoriteiten de zaak van El Salvador bestuderen, een land dat door middel van wetgeving de National Digital Assets Commission heeft opgericht.

“Er is een succesverhaal, dat zich nog in de pilotfase bevindt, maar succes dat gepaard gaat met prikkels voor bedrijven. Zonder dat is elk regelgevend initiatief hetzelfde als het gooien van stenen naar vliegtuigen”, concludeerde Ojeda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *