KuCoin wordt geconfronteerd met beschuldigingen van criminele samenzwering

De Amerikaanse regering heeft de cryptocurrency exchange KuCoin en twee van de oprichters formeel beschuldigd van het overtreden van de antiwitwaswetgeving (AML).

Volgens uitgave Chun Gan en Ke Tang, die op 26 maart op de officiële site van het ministerie van Justitie werden gepubliceerd, negeerden de Amerikaanse anti-witwaswetten “om van KuCoin een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld te maken.”

Volgens de aanklacht heeft het op de Seychellen (Afrika) gevestigde platform de Amerikaanse Bank Secrecy Act geschonden en hebben de twee oprichters samengespannen om zonder vergunning een geldtransferbedrijf te exploiteren.

“Zoals de aanklacht van vandaag beweert, probeerden KuCoin en zijn oprichters opzettelijk het feit te verbergen dat een aanzienlijk aantal Amerikaanse gebruikers op het platform handelde”, aldus de Amerikaanse advocaat Damian Williams.

Het beweert dat het platform, door het AML-beleid te omzeilen, meer dan 4 miljard dollar aan ‘verdachte en criminele fondsen’ kon doorgeven en 5 miljard dollar ontving omdat het ‘in de schaduw van de financiële markten’ opereerde.

Hij voegt eraan toe dat Gan en Tang Ze probeerden het bestaan ​​van Amerikaanse klanten te verbergen van KuCoin om de indruk te wekken dat het bedrijf was vrijgesteld van het voldoen aan de Amerikaanse AML- en KYC-vereisten (anti-witwaspraktijken en ken uw klant).

“In feite eiste KuCoin tot ten minste juli 2023 niet van klanten dat ze enige identificerende informatie verstrekten. Pas op die datum, nadat ze op de hoogte waren gesteld van een federaal strafrechtelijk onderzoek naar hun activiteiten, adopteerde KuCoin te laat een KYC-programma voor nieuwe klanten”, merkt het ministerie van Justitie op.

Zij verwijzen hiernaar de rechtszaak tegen de beurs geïntroduceerd in 2023 door de procureur-generaal van New YorkLetitia James, die het platform ervan beschuldigde zich niet bij de staat te registreren voordat investeerders cryptocurrencies konden kopen en verkopen.

De zaak het was opgelost eind vorig jaar, na het bereiken van een overeenkomst waarbij KuCoin gebruikers in New York blokkeerde en een boete van 22 miljoen dollar betaald.

Voor het ministerie van Justitie is KuCoin snel gegroeid en bedient het meer dan 30 miljoen klanten. Ze houden er rekening mee dat de beurs nu gepositioneerd is op de zevende plaats een van de grootste ter wereld. Momenteel maakt de handel in 250 digitale activa mogelijk.

De Amerikaanse autoriteiten zijn van mening dat deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden, “ondanks een vermeend onvermogen om te voldoen aan de wetten die nodig zijn om de veiligheid en stabiliteit van de digitale bankinfrastructuur van onze wereld te garanderen.”

Op basis hiervan zijn ze van mening dat “de aanklacht van vandaag een duidelijke boodschap moet sturen naar andere cryptocurrency-uitwisselingen: als je van plan bent Amerikaanse klanten te bedienen, moet je de Amerikaanse wet volgen, duidelijk en eenvoudig.”

Ter verdediging van het platform, het KuCoin-team heeft een bericht geplaatst op X. Daarin geven ze aan dat ze op de hoogte zijn van de vraag en Ze onderzoeken de details via hun advocaten.

“KuCoin respecteert de wet- en regelgeving van verschillende landen en houdt zich strikt aan de nalevingsnormen”, aldus het schrijven. Dat voegen ze toe het platform werkt goed en de bezittingen van onze gebruikers zijn absoluut veilig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *