Is XRP het waard om in te investeren? De Ripple-gemeenschap begint haar geduld te verliezen

De XRP-cryptocurrency uitgegeven door het bedrijf Ripple ervaart teleurstellende prestaties voor zijn investeerders. Hoewel de stijging van bitcoin (BTC) naar nieuwe prijsrecords (ATH) deze maand de koers verder heeft doen stijgen, heeft de koers het hoge niveau van het afgelopen jaar niet overtroffen.

Hoewel Bitcoin nog maar 4% verwijderd is van het overtreffen van de ATH van $73.700 die twee weken geleden werd opgetekend, is XRP daar verre van verwijderd. Zoals hieronder te zien is, handelt 83% onder het hoogste punt ooit van $3,84 die het zes jaar geleden, in januari 2018, bereikte.

XRP-prijs in dollars (USD) door de geschiedenis heen. Fontein: Handelsweergave.

Momenteel gebeurt dit in een maand waarin verschillende cryptocurrencies nieuwe ATH’s markeerden vanwege de honger naar een grotere vraag die leidde tot de opkomst van bitcoin.

Volgens zij manifesteerden handelaren op het sociale netwerk Reddit, iets dat het geduld van sommigen op de proef stelt, is dat XRP presteert al een tijdje ondermaats. Het zit niet alleen in de huidige bullish cyclus van de cryptocurrency-markt, maar ook in de vorige die plaatsvond in 2020-2021.

Hoewel XRP in die cyclus een stijging van 1.900% registreerde, gaande van $0,10 naar $1,97, slaagde het er niet in de stijging vanaf daar voort te zetten. Dat wil zeggen dat het hoogstens 48% onder zijn ATH lag, wat verschilt van andere cryptocurrencies die nieuwe records bereikten.

Daarom, degenen die XRP tegen hogere prijzen kochten dan de huidige, en een stijging verwachtten, Ze lijden al lange tijd verliezen. Als je de prijs van XRP in bitcoin vergelijkt, kun je zien dat deze lager is dan de ATH die in 2018 werd geregistreerd.

XRP-prijs in bitcoin (BTC) over zes jaar. Fontein: Handelsweergave.

Een handelaar op Reddit, die zei dat hij in 2018-2019 zwaar in XRP had geïnvesteerd en het vervolgens zonder achterom te kijken had verkocht, vroeg zich af waarom er nog steeds bulls op zijn markt zijn. “Ik begrijp het niet; “Het is nooit een goed teken als een munt zijn eerdere hoogtepunten niet kan breken in een bull run,” zei hij.

XRP bullish verwachtingen spelen een rol

Via het sociale netwerk hield de handelaar dat vol Zijn prestaties kunnen niet volledig aan de SEC-rechtszaak worden toegeschreven., de Amerikaanse effectentoezichthouder, tegen Ripple in 2020. Het beschuldigde het bedrijf ervan XRP aan te bieden als een niet-geregistreerd effect. De gerechtigheid bepaalde medio 2023 echter dat het niet om een ​​dergelijk soort activa ging, wat ertoe leidde dat de munt licht steeg.

Zelfs zonder de rechtszaak “denk ik niet dat het veel hoger zou zijn uitgekomen”, omdat betalingsoplossingen geen verhaal waren dat veel aandacht kreeg in de bull-cyclus van 2020-2021, zegt hij. En wat de huidige betreft, waarschuwt hij dat hij geen mensen enthousiast ziet over XRP.

“Hij valt eenvoudigweg op geen enkel vlak op en ik blijf volhouden dat zijn tijd in de top 10 (van kapitalisatie) ten einde loopt”, dacht hij na. “Het schommelt nog steeds rond dezelfde prijs als meer dan vijf jaar geleden toen ik op de markt kwam”, voegde hij eraan toe.

Bij dit alles moet worden opgemerkt dat XRP, dat Het is de 6e cryptocurrency met de hoogste marktkapitalisatie, werkt als native voor het XRP Ledger-netwerk. Dit is een ‘nee’-ecosysteem. toegestaan» gemeenschap waarin enkele gedecentraliseerde toepassingen zijn ontstaan, zoals DeFiNFT’s en stablecoins, maar het heeft geen relatie met de activiteiten van het bedrijf Ripple.

Ripple heeft zich vooral toegelegd op het aanbieden van dit platform op interbancair niveau voor CBDC’s (digitale valuta van de centrale bank), hoewel het hiervoor niet nodig is om XRP te gebruiken, waardoor de cryptocurrency een duidelijk nut mist.

Echter, zolang bitcoin blijft stijgen en de adoptieverwachtingen van Ripple groeien, kunnen de aankopen van XRP speculatief toenemen alsof het een aandeel zou zijn van de uitgevende onderneming. Daarom, Er zijn mensen die optimistische verwachtingen koesteren voor de valuta, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Hoe dan ook, analist Mike Fay heeft opgemerkt waardoor de ontwikkelingsactiviteit en het gebruikersbestand op het Ripple-netwerk afnamen. Volgens hem duidt dit op een gebrek aan fundamentele redenen om in XRP te investeren.

Fay merkte verder op dat “CBDC’s niet iets zijn waar mensen enthousiast over lijken te zijn.” Zoals CriptoNoticias meldde, zijn dergelijke activa in feite sterk bekritiseerd omdat ze door de overheid kunnen worden geconfisqueerd en de privé-identiteit van de bezittingen wordt verhinderd.

Daarnaast maakt de analist onderscheid dat “grensoverschrijdende betalingen een zeer competitieve ruimte zijn die bijna alle openbare blockchain-netwerken en particuliere bedrijfsoplossingen omvat.” Daarom, ziet op dit moment geen groot potentieel voor Ripplewaardoor het voor XRP moeilijk wordt om hogere prestaties te behalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *