SWIFT test het CBDC-platform om 200 landen en 12.000 banken met elkaar te verbinden

Het mondiale berichtennetwerk SWIFT boekt vooruitgang bij het creëren van een nieuw platform om de groeiende golf van digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) die over de hele wereld worden ontwikkeld, met elkaar te verbinden.

Het doel van het platform is om de onderlinge verbindingen tussen de digitale valuta’s die de komende jaren binnen het financiële systeem zullen ontstaan, te faciliteren. Dit streeft ernaar om, naar de wereld van CBDC’s, het SWIFT-netwerk dat in meer dan 200 landen bestaat om ruim 11.500 banken aan te sluiten waar dagelijks miljarden dollars naartoe worden getransporteerd.

Zoals uitgelegd door Resultatenrapport dat het bedrijf in maart heeft uitgebracht, zal het platform waarschijnlijk worden een van de belangrijkste voor het opkomende CBDC-ecosysteem“gezien de sleutelrol van SWIFT in het mondiale bankwezen.”

In dit verband zei Nick Kerigan, hoofd innovatie van SWIFT, dat de laatste tests die de afgelopen zes maanden zijn uitgevoerd, Er waren ruim 38 instellingen bij betrokken. Er waren zeven leden van centrale banken, grote commerciële banken en andere afwikkelingsplatforms betrokken, “zijnde een van de grootste wereldwijde samenwerkingsverbanden op het gebied van CBDC en tokenized assets.”

Op de lijst van deelnemers aan de tests staan ​​de centrale banken en monetaire autoriteiten van Australië, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Singapore, Taiwan en Thailand. Onder de commerciële banken bevonden zich belangrijke internationale instellingen, zoals onder meer Citibank, HSBC, Santander, Deutsche Bank, Société Générale, ANZ en Grupo CLS.

Op technologieniveau waren bij de tests Corda, Hyperledger Besu en Fabric betrokken, waarbij Kaleido de leverancier van technologische oplossingen was en CapGemini de integrator.

Ze willen een centraal platform voor CBDC’s creëren

Het testen tot nu toe heeft zich erop gericht ervoor te zorgen dat CBDC’s uit verschillende landen samen kunnen worden gebruikt, zelfs als ze gebaseerd zijn op verschillende onderliggende technologieën of ‘protocollen’. Zo zoeken ze verklein de risico’s op fragmentatie van het betalingssysteem met CBDC.

Zoals CriptoNoticias heeft gemeld, voert SWIFT sinds afgelopen oktober afzonderlijke betalingsexperimenten uit, gericht op CBDC’s en tokenisatie van activa. Ze verzekeren dat de tests zeer succesvol zijn geweest.

Het idee is dat zodra de interconnectieoplossing is uitgebreid, de banken een primair mondiaal verbindingspunt hebben, in staat om digitale activabetalingen af ​​te handelen. Dit zou de oprichting van individuele betaalpunten voor elke CBDC vermijden.

Met betrekking tot de lanceringsdatum van het platform merkte Kerigan op dat ze een routekaart aan het analyseren waren lanceer het in de komende 12 tot 24 maanden. Dit, rekening houdend met het feit dat “het al overgaat van de experimentele fase naar iets echts.” Het schema zal echter waarschijnlijk veranderen als de CBDC-lanceringen van grote economieën worden uitgesteld.

De vooruitgang van SWIFT met dit platform voor CBDC wordt geboekt in een context waarin meer dan 100 landen vooruitgang boeken bij het creëren van hun eigen digitale valuta. Dit ondanks de afwijzing die door dit soort activa wordt veroorzaakt, omdat ze door de meerderheid worden gezien als controlemechanismen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *