Zullen Ethereum Spot ETF’s worden goedgekeurd of niet?

Belangrijkste feiten:
  • “Er zijn geen positieve signalen”, zegt specialist Eric Balchunas.

  • “Ze moeten worden goedgekeurd”, vindt een grijswaardenmanager.

Ethereum (ETH) cryptocurrency spot ETF’s wachten op goedkeuring of afwijzing door de Amerikaanse SEC.

Voor sommigen, zoals ETF-specialist Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, de kans op goedkeuring is 25%. In werkelijkheid, beweert wat “25% zeer pessimistisch” is. Volgens hem zijn er “nergens positieve signalen” of informatie. Persoonlijk Hij wil graag dat het wordt goedgekeurd, maar “het ziet er niet goed uit”gezegd.

“Het gebrek aan toewijding lijkt opzettelijk te zijn en geen uitstelgedrag”, zegt Balchunas. Wat dit aspect betreft, is dat ook het geval nadrukkelijk Eleanor Terrett, een Fox Business-journalist, die opmerkte dat het personeel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) echt “niet op een zinvolle manier deelneemt zoals zij deden met bitcoin ETF’s.”

Andere specialisten hebben zich bij Balchunas en Terret aangesloten, zoals Jake Chervinsky, juridisch directeur van Variant Fund.

Chervinsky merkte op dat, al kan hij niet met zekerheid zeggen dat de Ethereum ETF zal worden afgewezenis van mening dat “juridische en politieke omstandigheden in Washington DC” ontkenning waarschijnlijker maken dan het algemene sentiment suggereert, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Vanuit de Amerikaanse hoofdstad hebben de Democratische senatoren John Francis Reed en Laphonza Butler dat gedaan maakte zijn standpunt openbaar tegen ETF’s en riep SEC-voorzitter Gary Gensler daartoe op een einde maken aan elke voorgestelde ETF op basis van welke cryptocurrency dan ook.

In dit opzicht Balchunas gezegd dat “het enorme succes van bitcoin ETF’s senior Democraten van streek maakt.”

Het optimisme is niet verdwenen

Net zoals er pessimisme heerst, heerst er ook optimisme over de mogelijke goedkeuring van op ETH gebaseerde fondsen. De juridisch directeur van fondsbeheerder Grayscale, Craig Salm, denken Ethereum ETF’s “moeten worden goedgekeurd.”

Salm ging in op het door Balchunas genoemde gebrek aan betrokkenheid en legde uit dat Grayscale en anderen in de laatste maanden voorafgaand aan de goedkeuring van bitcoin ETF’s ‘positieve en constructieve betrokkenheid van de SEC’ ontvingen en ‘doordachte’ gesprekken voerden. en “de fijnere details” werden besproken.

Hij verzekert dat, net zoals alle problemen met BTC-fondsen waren opgelost, zou hetzelfde moeten gebeuren met ETH-fondsenomdat “ze identiek zijn bij het vergelijken van bitcoin spot ETF’s met ether.”

Het enige verschil is volgens Salm dat in plaats van dat de ETF bitcoins bevat, deze ether bevat. “In veel opzichten is de SEC al betrokken, en emittenten hebben deze keer simpelweg minder om mee bezig te zijn.”

Daarom hebben de gesprekken tussen de partijen niet dezelfde intensiteit voorafgaand aan de goedkeuring van de bitcoin ETF’s. De directeur voegt daaraan toe Een gebrek aan inzet van de toezichthoudende instantie mag niet indicatief zijn voor een of ander resultaat.

“Beleggers willen en verdienen toegang tot ether in de vorm van een spot-ETF en Grayscale gelooft dat de zaak net zo sterk is als voor bitcoin spot-ETF’s. We kijken ernaar uit om met de SEC samen te werken aan deze belangrijke producten”, aldus hij.

Grayscale is een van de zeven bedrijven die toestemming hebben aangevraagd om een ​​ether-ETF uit te geven bij de SEC en een BTC-fonds heeft.

Is Ethereum een ​​commodity of een waardepapier? De SEC is niet gedefinieerd

Ook de toekomst van Ethereum ETF’s Ze zijn afhankelijk van de classificatie die de SEC heeft gemaakt over het crypto-activum.

Officieel heeft de SEC niet verklaard dat Ethereum als een commodity wordt beschouwd (grondstof), zoals het met bitcoin heeft gedaan. In oktober vorig jaar keurde de SEC echter ETH futures ETF’s goed.

Aan de andere kant hebben leidinggevenden van de United States Futures Trading Commission (CFTC) gezegd dat ETH een handelsartikel is.

Volgens tijdschrift Fortuin, de SEC heeft verschillende bedrijven dagvaardingen gestuurd in verband met een onderzoek over Ethereum. Bedrijven moeten alle documenten en financiële gegevens overleggen die zij hebben over hun omgang met de Ethereum Foundation, de non-profitorganisatie van het Ethereum-ecosysteem.

Volgens Fortune is de SEC wil ETH als een beveiliging classificereneen maatregel die, indien uitgevoerd, niet alleen gevolgen zou hebben voor ETH, maar ook voor de rest van de cryptocurrencies.

De gemeenschap die draait om Ethereum en crypto-activa moet in ieder geval wachten op een belangrijke datum. De regelgevende instantie heeft tot 23 mei als uiterste datum de tijd geef uw oordeel over de Ethereum ETF voorgesteld door het bedrijf VanEckdat is de eerste van de zeven waarop hij moet reageren.

Tegen die tijd zal het standpunt van de SEC echt bekend zijn Het zal ook de toekomst zijn in de prijs van ETH. Als ze worden goedgekeurd, kan dit de investeerdersbasis in de cryptocurrency aanzienlijk vergroten, wat op zijn beurt de prijs van ETH zal verhogen, als gevolg van de simpele wet van vraag en aanbod.

Goedkeuring van een Ethereum ETF door een toezichthouder als de SEC zou ook een belangrijke mijlpaal zijn die legitimiteit en vertrouwen als beleggingsmiddel zou opleveren. Als ze niet worden goedgekeurd, kan het tegenovergestelde gebeuren.

Voorlopig daalt de prijs van ETH ten opzichte van BTC al maanden en zijn er geen tekenen van herstel, zoals te zien is in de volgende grafiek. Handelsweergave.

ETH-prijs uitgedrukt in BTC. Bron: TradingView.

Het besluit van de SEC zou de toekomst van de prijs van de Ethereum-cryptocurrency kunnen bepalen en ervoor kunnen zorgen dat deze zich herstelt ten opzichte van bitcoin of zijn daling voortzet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *