“Haal alles uit de uitwisselingen, die Milei ons gaf”: kritiek in Argentinië

De goedkeuring van een nieuwe regelgeving voor de bitcoin (BTC) en cryptocurrency-industrie in Argentinië heeft eindeloze kritiek opgeleverd. Dit blijkt uit de vragen die gebruikers op sociale netwerken hebben geuit.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias heeft de Senaat van Argentinië de witwaswet gewijzigd en het cijfer voor de registratie van dienstverleners op het gebied van cryptocurrency geïntroduceerd. die de leiding heeft over en toezicht houdt op de National Securities Commission (CNV).

Voor verschillende gebruikers wordt deze verordening geïnterpreteerd als president Javier Milei wijkt af van zijn liberale beginselenwaardoor er wetgeving kan zijn om controle uit te oefenen, zoals gebeurt in communistische regimes.

In directe reacties op CNV-berichten gerelateerd aan de registratie van dienstverleners, gebruiken gebruikers zoals @FrankFal97 beschuldigen naar Milei van communistische praktijken en in strijd met de vrijheid die het land zo rijkelijk schenkt.

‘Milei, niet dit. Dit is communist zijn. Deze moet dringend worden ingetrokken”, aldus de gebruiker, die in een ander bericht aangaf dat “de maatregel onverdedigbaar is, hij moet worden verworpen.”

Andere gebruikers zien de actie als verraad door Milei jegens gebruikers van cryptocurrency in Argentinië. In het sociale netwerk

“Neem alles van de in Argentinië geregistreerde beurzen, Milei heeft ons al geleverd”, gezegd @arkan_bit, voor wie een groter toezicht door de Argentijnse staat te verwachten is.

Voor sommigen wijkt Milei af van zijn liberale principes en beveelt aan geld op te nemen van beurzen. Bron: x.

Vizier van CNV ‘dichterbij’

Ook de Venezolaanse advocaat Ana Ojeda, directeur van het advocatenkantoor Legal Rocks, gaf hier commentaar op. Volgens haar zullen Argentijnse gebruikers onderworpen zijn aan meer controle en toezicht door de CNV. In feite zullen ze het vizier krijgen van dat toezichthoudende orgaan “dichterbij”.

Zelfs Ojeda zet vraagtekens bij de maatregel, vooral afkomstig van Javier Milei, die door velen werd gekozen als verdediger van de principes en filosofie die het Bitcoin-ecosysteem omvat.

«Voor enkelen zijn de fantasie en de idealisering opgebruikt. (Milei) is dat nooit geweest, in feite was dat een gerucht dat sommige bitcoiners verzonnen hadden om te fantaseren over een anarchostaat, de president had een enorme verrassing voor hen! toegevoegd Ojeda.

Volgens wat is vastgelegd in de nieuwe regelgeving, De CNV is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de registratie van dienstverleners op het gebied van cryptocurrency. Het bepaalt ook dat dit orgaan de macht zal hebben om de werking van cryptocurrency-dienstverleners te reguleren, met alles wat dit met zich meebrengt (zoals sancties).

Het normatieve bereikt zowel Argentijnse beurzen als bedrijven, zoals buitenlanders. Ojeda vindt het echter moeilijk om een ​​aanvraag in te dienen bij internationale wisselkantoren, aangezien deze in Argentinië niet legaal zijn opgericht.ze zijn niet verplicht zich te registreren bij toezichthouders.

De in de Senaat goedgekeurde wijziging vloeit voort uit de druk die op de Argentijnse autoriteiten wordt uitgeoefend door de Financial Action Task Force (FATF), die onlangs dat land heeft bezocht en heeft bevestigd dat er tot dat moment sprake was geweest van een regel voor uitwisselingen zoals degene die ze in het verleden hebben voorgesteld.

Deze regel is precies het opzetten van een register van leveranciers dat helpt het gebruik van crypto-activa voor het plegen van misdaden, zoals het witwassen van geld of de financiering van terrorisme, te beperken, ondanks het feit dat fiatgeld van de kant van criminelen een grotere relevantie blijft hebben bij het vervoeren ervan. volgens de Amerikaanse regering deze activiteiten buiten werking stellen.

De maatregel staat al sinds de goedkeuring ervan in de Senaat ter discussie. ‘President Milei had het bij het verkeerde eind toen hij het idee introduceerde om gecentraliseerde uitwisselingen te reguleren die buitenlanders en onderdanen in ons land bedienen’ sommigen uitgedrukt Argentijnen in die tijd.

Hoe dan ook heeft Argentinië de wijziging al goedgekeurd Het is de plicht van beurzen om zich te registreren bij de CNV in minder dan 45 dagen, de periode die de toezichthoudende instantie heeft gegeven aan bedrijven in de bitcoin-sector die actief zijn in Argentinië om wettelijk erkend te worden.

Het register is al geopend en bedrijven moeten zich bij het CNV aanmelden om zich bij het register aan te sluiten. Anders, Ze zullen niet kunnen blijven opereren in Argentiniëvolgens wat werd uitgelegd door de voorzitter van de CNV, Roberto Silva.


Deze notitie is geschreven met de steun van Marianella Vanci (redacteur).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *