De halvering drijft de uittocht van Bitcoin-mijnbouwapparatuur naar Latijns-Amerika en Afrika

Belangrijkste feiten:
  • Er zullen zeker 600.000 Antminer S19-toestellen op de tweedehandsmarkt komen, schat een specialist.

  • Paraguay en Ethiopië zijn landen waarvan wordt verwacht dat ze betrokken zullen zijn bij Bitcoin-mijnbouw.

De halvering van Bitcoin staat voor de deur en de mijnwerkers van het netwerk beginnen hun strategieën al te verfijnen om operationeel te blijven nadat de mijnbeloning is gehalveerd. In dit scenario ontstaat de noodzaak om de noodzakelijke voorwaarden te scheppen zodat apparatuur van de oude generatie winstgevend kan blijven, aangezien de verlaging en de huidige prijzen van elektriciteit (de belangrijkste input voor Bitcoin-mijnbouw) een negatieve invloed zouden hebben op de winst die met deze teams wordt behaald.

In die zin schat Ethan Vera, operationeel directeur van de logistieke en cryptocurrency mining-dienstverlener Luxor, dat minimaal 600.000 Antminer S19 (90 TH/s), die de meerderheid van de momenteel actieve machines vertegenwoordigen, staan ​​op het punt de Verenigde Staten te verlaten naar Latijns-Amerika en Afrika, geeft aan rapport van Bloomberg.

Daarnaast, ongeveer 6.000 Bitcoin-mijnmachines Oude generatie computers van het bedrijf SunnySide Digital, dat enkele honderdduizenden van deze computers bezit, staan ​​te wachten in een magazijn in Colorado Springs, waar ze zullen worden opgeknapt en doorverkocht aan buitenlandse kopers die willen profiteren van mijnbouw in omgevingen met hoge dichtheid. lagere kosten, zegt de bron.

“Het is een natuurlijke migratie” waarbij kopers van oudere machines actief zijn in delen van de wereld waar energie goedkoper is, in landen als Ethiopië, Tanzania, Paraguay en Uruguay. “Dit wordt versneld door de halvering”, zegt Taras Kulyk, CEO van SunnySide Digital.

Bitcoin-mijnbouwmachines in een magazijn in Colorado, in afwachting van verzending naar het buitenland
Bitcoin-mijnbouwmachines in een magazijn in Colorado, in afwachting van verzending naar het buitenland. Bron: SunnySide Digitaal.

Met de komst van de halvering Oudere generatie Bitcoin-mijnapparatuur, zoals de Antminer S19 of de Whatsminer M30 (86 TH/s), zou in de Verenigde Staten niet langer winstgevend zijn. Dit komt omdat deze modellen niet genoeg bitcoins zouden genereren als rekening wordt gehouden met hun efficiëntie (ongeveer 38 joule per terahash) en de elektriciteitskosten.

Overigens zei Jaran Mellerud, CEO van het in Dubai gevestigde Hashlabs Mining, dat hoewel de S19-serie en vergelijkbare modellen na de halvering misschien niet winstgevend zijn om in de VS te opereren, “ze nog steeds winst kunnen genereren.” fatsoenlijk zijn en een langer leven hebben als ze in delen van Afrika blijven. Het is de strategie van veel mijnwerkers, zoals Nuo Xu, die twee Bitcoin-mijnbouwbedrijven in Texas heeft en van plan is ongeveer 6.000 machines in Ethiopië of Nigeria te vestigen.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias hebben Bitcoin-mijnwerkers een nieuw paradijs voor hun activiteiten gevonden in Ethiopië, waar de Grote Ethiopische Renaissance-dam zich bevindt, een dam van 145 meter hoog en met een waterstroom van 14.700 kubieke meter per seconde, met een geïnstalleerde capaciteit van 6.450. megawatt. De elektriciteitsprijs in Ethiopië bedraagt ​​ongeveer USD 0,06 kW/u. een van de laagste ter wereld.

Paraguay is een van de mijnparadijzen die Bitcoin-mijnwerkers proberen te promoten, vanwege de lage elektriciteitskosten. Marathon Digital bouwt een mijnbouwbedrijf dat elektriciteit van de Itaipú-dam zal gebruiken met een capaciteit van 27 MW. Ondanks het feit dat verschillende bedrijven zich in het land vestigen, hebben de lokale autoriteiten een campagne gelanceerd tegen clandestiene mijnbouwbedrijven en duizenden apparatuur in beslag genomen die op illegale wijze elektriciteit verkregen, en zelfs boetes opgelegd aan de eigenaren ervan.

De kosten van apparatuur en de winstgevendheid ervan

Volgens Lauren Lin, directeur bedrijfsontwikkeling bij Luxor, wachten sommige kopers tot na de halvering met de aanschaf van mijnbouwapparatuur, ervan uitgaande dat de prijzen ervan verder zullen dalen. Gebruikte S19-modellen kosten volgens Luxor in maart 2022 ongeveer $ 7.030. De prijs daalde een jaar later dramatisch, tot $900, toen de bitcoin-prijzen op de markten kelderden. Vervolgens daalden ze vandaag verder naar $427, en Er wordt geschat dat het in mei, na de halvering, voor ongeveer $356 zal worden verkocht.

In de Verenigde Staten bedragen ze ongeveer 7 cent per kilowattuur. In Ethiopië ligt het tarief rond de 5 cent, volgens Mellerud van Hashlab. Een verschil van twee cent is cruciaal voor Bitcoin-mijnwerkers.

In Ethiopië en Paraguay is elektriciteit veel goedkoper dan in andere delen van de wereld, zoals blijkt uit een lijst van landen waar het winstgevender zou zijn om Bitcoin te minen, volgens een rapport van CriptoNoticias. “Ethiopië wordt echt een grote speler in het digitale mijnecosysteem”, zegt Kulyk van SunnySide, eraan toevoegend dat zijn bedrijf onderhandelt over een deal om tussen de 20.000 en 40.000 Bitcoin-mijnbouwinstallaties naar het land te helpen verhuizen. Oost Afrika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *