Er komt een Bitcoin-hardwareportemonnee voor telefoons waarvoor geen verbindingen nodig zijn

Er arriveert een nieuwe hardware wallet in het Bitcoin-ecosysteem, met kenmerken die hem onderscheiden van de rest van de apparaten die de afgelopen jaren zijn verschenen. Dit is Portal, een portemonnee die gebruik maakt van NFC-technologie, werkt met mobiele telefoons en heeft geen kabels of batterijen nodig.

Via een publicatie van het ontwikkelingsbedrijf TwentyTwo, gevestigd in Italië, werd de lancering van Portal aangekondigd. Deze open source hardware portemonnee Het is native voor mobiele apparaten, Daarom wordt het gebruikt met apps of andere portemonnees om BTC over te dragen die in telefoons is geïntegreerd. Bovendien biedt het compatibiliteit met Android en iOS.

Zoals de ontwerpers uitleggen, is Portal geen draagbaar apparaat, omdat geeft recht op het gebruik van twee belangrijke functies: de mogelijkheid om het NFC-signaal te ontvangen via een antenne die eenvoudigweg achter de telefoon wordt geplaatst en een scherm waarop de gebruiker kan zien welke handeling hij uitvoert. Met andere woorden, de belangrijkste functies van deze hardware wallet zijn het opslaan van privésleutels en het ondertekenen van transacties.

Wat de techniek van het apparaat betreft, zou het voor ons triviaal zijn om het te verkleinen zonder een van de componenten te verwijderen/veranderen. We zouden het hele apparaat gemakkelijk kunnen comprimeren tot niet meer dan een vierkante centimeter glasvezel, koper en plastic. Maar als we dat zouden doen, zou het nutteloos zijn!

Alekos Filini, TwentyTwo-ontwikkelaar

Het is de moeite waard om te verduidelijken dat de term NFC (Near Field Communication) verwijst naar een korteafstands-, hoogfrequente draadloze technologie die communicatie en gegevensuitwisseling tussen twee apparaten mogelijk maakt. Momenteel bevatten de nieuwste generatie telefoontoestellen deze technologie voor elektronische betalingen en het opladen van de batterij zonder gebruik te maken van kabels en andere soorten verbindingen.

Portal hardware portemonnee-apparaat, voor Bitcoin
Het apparaat wordt gebruikt in combinatie met smartphones voor overdracht, hoewel de privésleutels op het apparaat blijven staan. Bron: Alekos Filini/X

Over het gebruik van het apparaat leggen de ontwerpers van Portal het volgende uit: “We hebben veel moeite gestoken in het vereenvoudigen van de UX (gebruikservaring): er zijn geen menu’s om te navigeren, als gebruiker krijg je eenvoudig elke transmissie-uitvoer te zien en kun je kunt ondertekenen door de knop een paar seconden ingedrukt te houden”, zij leggen het uit Portal-ontwikkelaars.

“Om deze verificatie uit te voeren moet de gebruiker het Portal-scherm kunnen zien terwijl hij het tegen de achterkant van zijn telefoon houdt, zodat het apparaat aan blijft en kan blijven communiceren met de smartphone”, leggen ze uit.

Portal is geprogrammeerd in Rust en gebaseerd op de Bitcoin Dev Kit-verzameling programmeertools en bibliotheken. “Hierdoor kunnen we singlesig (eenvoudige handtekeningen), multisig (meerdere handtekeningen) en complexe descriptors heel gemakkelijk ondersteunen (hoewel sommige functionaliteit nog niet zichtbaar is voor de eindgebruiker)”, voegen ze eraan toe. Ook leggen ze uit dat de hardware helemaal opnieuw is ontworpen in Kicad, een open source software voor het automatisch ontwerpen van elektronische schakelingen en schema’s, en beschikbaar is op GitHub.

Onder de aankondigingen gaf het TwentyTwo-team dat aan Ze hebben een SDK (of softwareontwikkelingskit) uitgebracht om bestaande portemonnees te helpen het apparaat te integreren. Dat wil zeggen dat TwentyTwo zich zal concentreren op de ontwikkeling van hardware en anderen de mogelijkheid zal bieden software aan de smartphonekant te ontwikkelen. “We hebben een aantal grote namen die al met de ontwikkeling beginnen”, vermelden ze zonder nog details te geven.

Dit is niet het enige nieuws over hardware wallets op de markt. Zoals CriptoNoticias meldde, ging in december vorig jaar een apparaat in de verkoop, ontworpen door Block, het bedrijf opgericht door Jack Dorsey, dat ook open source is en zich richt op BTC-uitwisselingen en opslag van Bitcoin-privésleutels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *