De CFTC classificeert Ethereum opnieuw als een grondstof en daagt de SEC uit

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) van de Verenigde Staten heeft Ether (ETH, de cryptocurrency van het Ethereum-netwerk) en Litecoin (LTC) geclassificeerd als grondstoffen. Dit is geschreven door de toezichthoudende instantie in een rechtszaak die gisteren is aangespannen tegen de KuCoin-beurs.

In de klacht zegt de CFTC dat KuCoin de handel in grondstoffen toestond, zoals bitcoin (BTC), ether en litecoin, en daarom waren deze acties toegestaan ​​aan de cryptocurrency-uitwisseling onder haar regelgevingskader, zo stelt de rechtszaak, zoals beschreven in een verklaring gisteren vrijgelaten.

Op zichzelf onthult het document opnieuw de tegenstellingen die bestaan ​​tussen de CFTC en de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit, vooral gezien het feit dat de president van het agentschap, Gary Gensler, erop heeft aangedrongen dat het het leidende orgaan wordt dat verantwoordelijk is voor het beheer van de Amerikaanse benadering van de crypto-industrie.

Om de sector te reguleren maakt de SEC gebruik van een wet die al 90 jaar oud is. En bedenk op basis hiervan dat sommige cryptocurrencies dat wel zijn effecten of effecten. Hoewel de CFTC de meeste cryptocurrencies als grondstoffen beschouwt, is er een kwalificatie die ze in het bereik van grondstoffen of grondstoffen plaatst. grondstoffen.

Deze tegenstellingen zijn gekomen wat de vooruitzichten voor cryptocurrency-bedrijven compliceert die in dat land actief zijn. Vooral gezien het feit dat toezichthouders grote eisen hebben gesteld aan de crypto-industrie.

De tegenstrijdigheden van de toezichthouders in de Kucoin-zaak

Zoals aan het begin van deze nota vermeld, heeft de CFTC een rechtszaak aangespannen tegen de KuCoin-cryptocurrency-exchange, waarbij deze werd beschuldigd van het exploiteren van een cryptocurrency-handelsplatform. grondstoffen zonder het bij die Commissie te hebben geregistreerd.

Kort daarvoor het ministerie van Justitie beschuldigde KuCoin en twee van zijn oprichters formeel van het overtreden van antiwitwaswetten (AML), zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Vorig jaar klaagde de New Yorkse procureur-generaal Letitia James Kucoin aan wegens het aanbieden, verkopen en kopen van effecten en grondstoffen zonder de noodzakelijke registratie. Op dat momentde aanklager classificeerde ETH als een zekerheid.

Volgens James valt elk van deze cryptocurrencies binnen de definities van grondstoffen, zoals vastgelegd in de effectenwetgeving van de staat New York (ook bekend als de Martin Law). Dit omvat vreemde valuta en alle andere goederen, artikelen of materialen.

Op zijn beurt merkte hij op dat cryptocurrencies zoals ETH effecten zijn, omdat “ze geldinvesteringen in gewone ondernemingen vertegenwoordigen met winsten die voornamelijk voortkomen uit de inspanningen van anderen.”

Al het bovenstaande laat zien hoe het feit dat er geen specifieke wet is om de cryptocurrency-industrie in de Verenigde Staten te reguleren de vooruitzichten voor de actoren in deze sector die in dat land actief zijn, zal blijven compliceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *