Bitcoin “bevindt zich midden in een bull run”: grijstinten

Belangrijkste feiten:
  • Grayscale verwacht een grotere participatie van retail en institutionelen.

  • De belangstelling van de detailhandel is toegenomen, maar nog niet tot het hoogtepunt van de laatste bull-cyclus.

Grayscale, de uitgevende onderneming van het grootste bitcoin (BTC) exchange-traded investment fund (ETF), publiceerde een optimistisch rapport voor de markt voor deze digitale valuta.

“De cyclische indicatoren van Bitcoin suggereren dat we ons momenteel midden in de bull run bevinden,” zegt in het rapport. Deze opmerking vond plaats terwijl de valuta handelde tegen 4% van de hoogste prijs aller tijden van $73.700 (USD), die twee weken geleden werd opgetekend.

In grijstinten wordt aangegeven dat een reeks positieve fundamentele gebeurtenissen ervoor zorgt dat de bull run blijft voortduren. Onder hen onderscheidt hij de kapitaalinstroom naar de Amerikaanse bitcoin ETF’s die twee maanden geleden zijn gelanceerd. Hij benadrukt dat deze – gemiddeld – drie keer groter zijn dan de uitgifte van de digitale munt heeft een opwaartse druk op de prijs uitgeoefend. Dit is hieronder te zien.

Bitcoin-prijs (roze lijn) en geaccumuleerd kapitaal van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering (blauwe streep) tot nu toe in 2024. Bron: Grayscale.

Grayscale voegt eraan toe dat het aantal stablecoin-inzendingen op beurzen ook groeit. Opgemerkt moet worden dat dit tokens zijn die dezelfde prijs behouden als een fiatvaluta, voornamelijk de Amerikaanse dollar.

Volgens de ETF-uitgever impliceert dit een toename van de liquiditeit, dat wil zeggen: “het betekent dat er meer kapitaal beschikbaar is om te opereren, of het nu gaat om het kopen of verkopen van cryptocurrencies.” Daarom, zo geeft hij aan, dat heeft de neiging het momentum van bullmarkten te voedenzoals te zien is in de volgende grafiek.

Levering van stablecoins op beurzen. Bron: grijswaarden.

Bovendien laat Grayscale zien dat er een toename is in de totale waarde vergrendeld (TVL) in gedecentraliseerde financiële toepassingen (DeFi). Dit, zo merkt hij op, betekent niet alleen een grotere liquiditeit, maar duidt ook op een groeiend niveau van gebruikersparticipatie in het ecosysteem.

Ondertussen, zoals hieronder te zien is, weerspiegelt de hoeveelheid BTC op de beurzen gedurende bijna een jaar minder verkoopdruk. Dit gedrag wordt “traditioneel gezien als een bullish indicator”, omdat het “een voorkeur voor vasthouden suggereert (uitstel) over de verkoop en het vertrouwen van beleggers in de waarde van bitcoin”, zegt hij.

Bitcoin-aanbod op beurzen. Bron: grijswaarden.

Te midden hiervan wijst het rapport erop dat er verschillende indicatoren zijn aan de ketting daar wijzen ze op bitcoin nadert het hoogtepunt van de bullish cyclus, hoewel er nog steeds voldoende ruimte is voor groei. Het toonde bijvoorbeeld aan dat de MVRV Z-Score-indicator tot nu toe in de bullish cyclus van negatieve waarden naar 3 steeg.

Deze maatstaf, die het verschil berekent tussen marktkapitalisatie en gerealiseerde kapitalisatie, is historisch gezien de zeven punten gepasseerd toen een bull-cyclus eindigde. Dit is te zien in de volgende grafiek.

Divergentie tussen marktkapitalisatie en gerealiseerde kapitalisatie van bitcoin. Bron: grijswaarden.

Grijswaarden: Bitcoin-aankopen bij retailers en instellingen zullen toenemen

Grayscale maakt ook duidelijk dat Google-zoekopdrachten naar cryptocurrencies en abonnementen op gerelateerde YouTube-kanalen het afgelopen jaar zijn toegenomen. Maar waarschuw zijn aanzienlijk lager dan die van de vorige bullmarkt van 2020-2021.

Daarom “is het plausibel om te veronderstellen dat de particuliere beleggers die de vorige cyclus hebben aangestuurd, niet volledig opnieuw op de markt zijn betreden”, zegt hij. In die zin voorziet hij een toename van de deelname van deze actoren, evenals van institutionele beleggers die gemotiveerd worden door de aanwezigheid van ETF’s te midden van gunstige macro-economische omstandigheden.

Hij voegt eraan toe dat op dit moment een selecte groep groen licht begint te geven aan ETF’s om ze toe te voegen aan vermogende portefeuilles die worden beheerd door adviseurs. “Deze voorzichtige maar veelbelovende goedkeuring duidt op een substantieel investeringspotentieel”, besluit hij, waarmee hij zijn bullish visie op bitcoin versterkt.

Ten slotte herinnert de ETF-uitgever zich dat bitcoin een hoge volatiliteit heeft Terugtrekkingen betekenen niet dat de bullmarkt voorbij is. In lijn hiermee adviseerden de Bitfinex-beurs en de investeringsmaatschappij NDYG, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias, operators om voorbereid te zijn op dalingen van meer dan 10% tijdens stijgende periodes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *