de institutionele beleggingen hebben een sterk rendement opgeleverd

De prijs van Bitcoin (BTC) wordt opnieuw gestimuleerd door de Exchange Traded Funds (ETF’s) van de digitale valuta in de Verenigde Staten. Deze instrumenten registreerden twee opeenvolgende dagen van kapitaalinstroom, na een hele week van uitstroom te hebben geleden.

Verder moet worden opgemerkt dat de vraag hiernaar ETF’s aanzienlijk toegenomen. Op maandag noteerden ze een instroom van 15 miljoen dollar en op dinsdag van 418 miljoen dollar, het hoogste in twee weken. Dit is wat de browsergegevens laten zien Sosowaarde hieronder weergegeven.

Dagelijkse instroom en uitstroom van bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering twee maanden geleden. Bron: Sosowaarde.

Dit leidde tot aankopen van bitcoin door ETF’s, waardoor de prijs van de valuta omhoog ging. Precies, het handelde in dit scenario opnieuw boven de $70.000, en naderde het hoogste punt ooit van $73.700 dat twee weken geleden werd bereikt.

Bitcoin-prijs in de afgelopen twee weken. Fontein: Handelsweergave.

Van de bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten sinds hun lancering twee maanden geleden zijn BlackRock (IBIT) en Fidelity (FBTC) degenen die de meeste instroom hebben opgebouwd, maar niet alleen dat. Ze hebben zichzelf gevestigd als de aandelenmarktactiva die in hun eerste 50 dagen de meeste bezittingen hebben verzameld citaat, volgens gegevens verzameld door fondsanalist Eric Balchunas.

In feite bevat de lijst van de 20 aandelen die in de eerste 50 dagen het meeste kapitaal hebben verzameld ook de Ark Invest en 21 Shares (ARKB) en Bitwise (BITB) bitcoin ETF’s. Dit overtreft zelfs de prestaties van de gouden ETF die twintig jaar geleden werd gelanceerd, zoals de volgende tabel laat zien.

Aandelenactiva met het meeste opgebouwde kapitaal in de eerste 50 dagen op de markt. Bron: Eric Balchunas.

De bullish trend van Bitcoin zal aanhouden, zeggen specialisten

De Colombiaanse analist Juan Rodríguez beweerde dat, met dit scenario, “deze week behoorlijk bullish zal zijn voor bitcoin.” Hij beschouwde dat uiteindelijk als de munt zal nieuwe prijsrecords bereiken naarmate de kapitaalinstroom in ETF’s voortduurt.

Op dezelfde manier verklaarde Grayscale, de uitgevende onderneming van de grootste bitcoin ETF, dat de instroom in deze beleggingsinstrumenten Ze verwachten dat de stijgende trend zich zal voortzetten. Hij beweert dat ze de groeiende belangstelling voor de munt aantonen onder institutionele beleggers, die de belangrijkste gebruikers ervan zijn.

De uitgevende onderneming waarschuwt dat slechts een selecte groep ETF’s groen licht heeft gegeven om toe te voegen aan portefeuilles met een hoge nettowaarde die door adviseurs worden beheerd. “Deze voorzichtige maar veelbelovende steun wijst op een substantieel investeringspotentieel” voor de nieuwe institutionele vraag, zei hij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *