800 miljoen dollar aan opnames van cryptocurrency

Belangrijkste feiten:
  • De impact op de reserves van de beurs lijkt voorlopig klein.

  • De prijs van bitcoin (BTC) wordt na dit nieuws zeer licht beïnvloed.

Gebruikers van de bitcoin (BTC) en de digitale activabeurs KuCoin hebben een aanzienlijk bedrag van hun geld opgenomen, meer dan 800 miljoen dollar aan cryptocurrencies. Dit komt nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen.

Zowel de beurs als twee van de oprichters worden aangeklaagd wegens vermeende overtreding van de antiwitwaswetten (AML) in de Verenigde Staten.

De rechtszaak concentreert zich op de acties van Chun Gan en Ke Tang, van wie de aanklacht beweert dat ze de Amerikaanse wetten hebben genegeerd “om KuCoin uit te bouwen tot een van de grootste cryptocurrency-uitwisselingen ter wereld.”

Deze situatie heeft veroorzaakt een onmiddellijke reactie van veel investeerders, die ervoor hebben gekozen hun crypto-activa op te nemen. Bijvoorbeeld in de volgende grafiek uit de browser gegevens Nansen-reserves in ether (ETH) en Kucoin ERC-20-tokens worden waargenomen.

Saldo van Ethereum-tokens op KuCoin. Fontein: Nansen.

Ook in de afgelopen 24 uur Ze hebben 1.280 bitcoins (BTC) opgenomen. Ondanks de omvang van de opnames heeft de beurs nog steeds aanzienlijke cryptocurrency-posities; in het geval van bitcoin heeft het 4.082 BTC ter waarde van $286 miljoen. In totaal heeft KuCoin $5,2 miljard aan reserves, volgens Muntkarper.

Voor nu, De impact op de deviezenreserves lijkt beperkthoewel de situatie grote zorgen heeft gewekt in de cryptocurrency-gemeenschap.

De Venezolaanse advocaat Ana Ojeda, directeur van het advocatenkantoor gespecialiseerd in Web3, Legal Rocks, heeft dat gedaan gaf commentaar over. Ojeda merkte op dat, hoewel KuCoin nalevingsnormen heeft zoals “ken uw klant” (KYC), Hij is niet verrast door de belangstelling van de Verenigde Staten om de werking van beurzen als KuCoin te beperken voor Amerikaanse burgers.

Hij vermeldde ook de traagheid in het proces van het opnemen van gebruikersgeldenwat aangeeft dat KuCoin voor de eerste grote ‘stresstest’ staat.

Dit soort situaties, vooral op platforms van de omvang van KuCoin, veroorzaken meestal enorme opnamebewegingen bij gebruikers. KuCoin, de op één na grootste beurs na Binance in termen van gebruikers, wordt met deze uitdaging geconfronteerd met de plotselinge toename van het transactievolume en het on-chain verkeer.

Het KuCoin-team heeft dat gedaan erkend dat er vertragingen bij de opnames optreden als gevolg van het grote aantal transacties. Echter, verzeker gebruikers dat alle activa veilig zijn en dat ze eraan werken om de situatie op te lossen.

Dat heeft de beurs ook gemeld Zij zijn op de hoogte van de rechtszaak en onderzoeken de details via hun advocaten, waarbij ze herhalen dat de werking van de uitwisseling doorgaat, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Voor nu het nieuws van de rechtszaak tegen KuCoin heeft een lichte impact gehad op de prijs van Bitcoinzoals te zien is in de volgende grafiek van Handelsweergave.

In de afgelopen 24 uur is de prijs van de digitale valuta met 0,81% gedaald, van $71.000 naar $70.100 in die periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *