Wat als ik kies voor bitcoin-zelfbewaring?

De regulering van beurzen en andere bitcoin (BTC) en cryptocurrency-platforms in Argentinië en Spanje zorgt ervoor dat mensen nadenken over alternatieven om overheidscontroles en toezicht te omzeilen. Zelfbeheersing is daar één van.

Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias blijft de cryptocurrency-gemeenschap in Argentinië de regelgeving verwerken die de National Securities Commission de macht geeft om in eerste instantie beurzen, portemonnees, gateways en andere dienstverleners voor crypto-activa die in dat land actief zijn, te monitoren en te reguleren. .

De standaard schrijft de oprichting voor van een leveranciersregister, waarin zij zich moeten registreren alle bedrijven in de crypto-assetsector die vanaf deze week in minder dan 45 dagen in Argentinië actief zijn.

Volgens wat is vastgesteld, zijn degenen die virtuele activa aanbieden van minder dan 35.000 Purchasing Value Units (UVA) per maand, of ongeveer USD 32.000, vrijgesteld van registratie in het register.

Hoewel de regel zeker vooral gericht is tegen bedrijven uit de sector, Argentijnse gebruikers worden ook getroffentot het punt dat we menen dat ze meer in de gaten zullen worden gehouden door de toezichthouders van het land als ze ervoor kiezen een beurs of portemonnee te gebruiken die in Argentinië is gevestigd.

Zij menen dit vanwege het feit dat deze bedrijven zich in de regel moeten registreren bij de CNV en uiteindelijk een vergunning moeten krijgen om te mogen opereren. Dit, toegang krijgen tot de vereisten van de toezichthouder, zoals het overbrengen van informatie over de operaties die op het platform worden uitgevoerd, en zelfs gegevens van de klanten zelf.

Advocaat Ana Ojeda, directeur van het advocatenkantoor Legal Rocks, verzekert dat Argentijnse beurzen en platforms zich aan deze regel moeten aanpassen als ze willen blijven opereren. Ook dat deze entiteiten “nader” de blik van de CNV van Argentinië zullen hebben.

Gezien dit alles vragen veel cryptocurrency-gebruikers zich af wat ze moeten doen? en het antwoord dat naar voren komt is om te kiezen voor zelfbewaring van bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit alternatief wordt uitgeoefend via portemonnees die BTC in handen van gebruikers brengen Hiermee kunt u het toezicht van de Argentijnse toezichthoudende instantie omzeilen.

Tegelijkertijd, op een manier om absolute controle over het geld te hebben, zonder tussenkomst van platforms Ze zullen onder toezicht staan ​​van de Argentijnse staat.

Dit is zo omdat zelfbewaring de handeling inhoudt van het controleren van de privésleutels van de portemonnee waarin de activa zijn gestort. Iets dat buiten het bereik ligt van beurzen of andere platforms die als tussenpersoon optreden en zich daarom moeten registreren bij de CNV van Argentinië.

Met andere woorden: de Argentijnse gebruiker wordt zijn eigen bank aan de macht soevereiniteit uitoefenen over uw fondsen. Hierdoor kan een bedrijf zijn activa niet beheren, wat een risico vormt bij een faillissement, interventie of ineenstorting van een platform.

Zelfbeschikking schittert in Spanje als alternatief

In Spanje hebben velen ook zelfbeheersing in het vizier. Dit is te wijten aan de druk van de regelgeving die gebruikers van bitcoin en andere crypto-activa dwingt hun bezittingen bij de Schatkist aan te geven.

Tot het einde van deze maand maart ontvangt de Spaanse belastingdienst aangiften Formulier 721, een formaat dat investeerders verplicht crypto-activa te rapporteren die zijn opgeslagen bij een derde partij buiten Spaans grondgebied. Ook wordt aandacht besteed aan Model 172, dat de informatieve verklaring van saldi in virtuele valuta op Spaans grondgebied vastlegt.

Als gevolg van dergelijke regeldruk melden advocatenkantoren zoals Fiscal Crypto een groei van het aantal Spaanse gebruikers dat voor zelfbewaring heeft gekozen, juist in een poging de gevestigde regelgeving te omzeilen Voor de staat.

Zoals de belastingeconoom gespecialiseerd in bitcoin, José Antonio Bravo, die de leider is van dat adviesbureau, vertelde CriptoNoticias dat het 721-aangiftemodel “problemen veroorzaakt”, zelfs voor accountantsprofessionals.

Door te kiezen voor zelfbeschikking, Beleggers vermijden dat ze de Spaanse staat moeten informeren over hun geld dat op buitenlandse of zelfs nationale platforms is gestort, aangezien zij degenen zijn die de controle over het geld behouden en niet een derde partij.

Deze saldi moeten echter worden aangegeven als eigen vermogen, waarvoor belastingen verschuldigd zijn.

Volgens de Spaanse advocaat Cristina Carrascosa is het zo dat, ongeacht of het om cold wallets (zonder internetverbinding) of hot wallets (met verbinding) gaat, als iemand de privésleutels van de wallets heeft, die bezittingen zich niet in het buitenland bevinden. en daarom moeten ze worden aangegeven onder formulier 714, dat is de aangifte vermogensbelasting.

Hoe het ook zij, zelfbewaring van bitcoin en cryptocurrencies blijkt een manier te zijn waarop het mogelijk is om het toezicht en de controle van overheden en het systeem te vermijden, gebaseerd op het principe van soevereiniteit en onschendbaarheid dat kenmerkend is voor het ontwrichtende ecosysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *