Bitcoin-mijnwerkers breiden uit naar Argentinië en genereren nu al winst

Belangrijkste feiten:
  • Tijdens het testen hebben ze tussen de $200.000 en $250.000 aan bitcoin gedolven.

  • Argentinië komt naar voren als een land dat Bitcoin-mijnwerkers na de halvering zou kunnen verwelkomen.

Latijns-Amerika is in opkomst als een regio waar Bitcoin-mijnwerkers zeer goedkope energiebronnen zouden kunnen verkennen en verkrijgen, vooral in landen als Argentinië, Paraguay en Uruguay. Dit is tenminste wat twee bitcoiners denken die het in Texas, VS gevestigde bedrijf Giga Energy runnen, dat in december vorig jaar een proefproject begon om Bitcoin te minen in Argentinië.

Het project van Giga Energy is duidelijk: elektrische energie verkrijgen door de transformatie van methaangas dat als overschot wordt opgewekt uit olie- of gasplatforms, de belangrijkste input voor Bitcoin-mijnbouw. Giga Energy koos voor de provincie Mendoza, Argentinië, gelegen op de hellingen van de Andes, waar de grootste schaliegasreserve van het land zich bevindt, Vaca Muerta.

Brent Whitehead en Matt Lohstroh, beiden afgestudeerd aan de Texas A&M University, ontginnen sinds 2019 Bitcoin in de olievelden van Oost-Texas, waar ze Giga Energy oprichtten. Het bedrijf, dat ook actief is in Shanghai, werkt samen met Phoenix Global Resources, een olie- en gasbedrijf met activiteiten in Mendoza, en met het bedrijf Exa Tech, gespecialiseerd in informatietechnologie, om een ​​twee-bit Bitcoin-mijn te lanceren. megawatt in Vaca Muerta.

“Door gestrand aardgas op te vangen om modulaire datacenters voor energie-intensief computergebruik van stroom te voorzien, draagt ​​Giga actief bij aan het terugdringen van de mondiale methaanemissies,” gezegd Whitehead vertelde CNBC in een interview.

proefboerderij voor het delven van Bitcoin in Vaca Muerta
Het project is een pilot om de haalbaarheid van een grotere operatie te testen. Bron: ExaTech

Het plan van Giga is om ongebruikt aardgas, dat gewoonlijk wordt afgefakkeld of afgevoerd, om te leiden naar generatoren die het gas in elektriciteit omzetten. Deze energie zou de Bitcoin-mijnbouwapparatuur in een container van stroom voorzien.

Volgens Crusoe Energy Systems, een ander bedrijf dat Vaca Muerta betreedt, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias, is het proces vermindert de CO2-equivalente uitstoot met ongeveer 63% vergeleken met de continue verbranding van ongebruikt gas. Bovendien wordt verspilde energie een waardevol bezit voor olie- en gasproducenten.

Giga Projecten Bitcoin-mijnbouwboerderij zal de CO2-uitstoot in de fabriek met ongeveer 30.000 ton per jaar verminderen, eenmaal klaar. De locatie is ook ontworpen om overtollige energie aan het Argentijnse elektriciteitsnet te verkopen, als een manier om inkomsten te genereren en operationele ontslagen te beteugelen.

De Giga-mijnboerderij is nog niet van plan winstgevend te zijn, omdat het om een ​​kleine pilot gaat. Het bedrijf wil er eerst zeker van zijn dat het alle benodigde apparatuur met succes kan importeren voordat het de activiteiten uitbreidt. Zoals Lohstroh opmerkt, draait de boerderij sinds december op proef en schat dat de locatie heeft tussen de $200.000 en $250.000 aan bitcoin gedolven.

Dit is niet het enige bedrijf dat onlangs zijn zinnen heeft gezet op Vaca Muerta. CriptoNoticias meldde in december dat Unblock Computos, samen met Crusoe Energy, Pampa Energía en Petrocuyo, een project uitvoert waarvan de initiële investering 15 miljoen dollar bedraagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *