Een walvis verplaatste 2.000 bitcoins die hij 14 jaar geleden had gedolven

Belangrijkste feiten:
  • Met de historische opkomst van bitcoin is uw investering 350.000 keer meer waard.

  • Deze marktpionier-mijnwerker heeft zijn bitcoins overgezet naar een nieuw aangemaakt nieuw adres.

Een investeerder, geclassificeerd als een walvis omdat hij meer dan 1.000 bitcoins (BTC) bezit, heeft de aandacht getrokken door voor het eerst in 14 jaar een stap te zetten.

Gebaseerd op on-chain-gegevens van de browser Mempool-ruimte, De walvis verplaatste 2.000 bitcoins, die hij in 2010 had gedolven, naar een nieuw adres nieuw gemaakte portemonnee. De transactie, die hieronder te zien is, vond uren geleden plaats, op 26 maart 2024.

Transactie met mijnwalvis gedetecteerd aan ketting. Bron: Mempool.

De prijs van bitcoin steeg van 0,20 naar ruim $70.000 (USD) sinds deze walvis de munten heeft gedolven. Dat zorgde ervoor dat zijn bezittingen miljoenen dollars bedroegen, gaande van slechts $ 400 naar $ 140 miljoen. Dat wil zeggen, zijn ‘hodleo’-strategie (sparen zonder verkopen) zorgde ervoor dat zijn investering 350.000 keer waardeerde.

Hieronder zie je de prijsstijging die bitcoin in deze 14 jaar heeft gehad.

Het is niet bekend of de portemonnee waarnaar hij zijn bezittingen heeft overgedragen, van dezelfde walvis is of van een andere persoon aan wie hij zijn munten heeft geschonken of verkocht. Wat het ook is, de beweging van deze voormalige walvis met bitcoins met grote winsten werd opgemerkt op het netwerk.

“Legendarisch”, gezegd In dit opzicht zegt Pete Rizzo, ecosysteemjournalist. In aanvulling, viel op de transactie Julio Moreno, onderzoeksdirecteur bij on-chain dataprovider CryptoQuant, aangezien dit soort bewegingen niet dagelijks worden gezien. Dit is te zien in de volgende grafiek.

In het zwart zie je de prijs van bitcoin en in het geel de walvistransactie. Bron: CryptoQuant.

De transactie van deze walvis slaapt al 14 jaar vindt plaats wanneer bitcoin in de buurt van zijn nieuwe hoogste prijs aller tijden handelt (ATH) van $73.700 twee weken geleden. Zoals gerapporteerd door CriptoNoticias ondervond de valuta een tegenslag na het bereiken van dat record als gevolg van sterke winstnemingen, maar deze week heeft ze zich bijna volledig hersteld.

De opkomst van Bitcoin wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de groeiende vraag naar de exchange-traded funds (ETF’s) van de valuta in de Verenigde Staten. Verschillende hiervan behoren zelfs tot de aandelenmarktactiva die in de eerste 50 handelsdagen het meeste kapitaal in de geschiedenis hebben verzameld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *