Ontbrekende bitcoin spot ETF gaat naar de beurs

De concurrentie tussen bitcoin (BTC) spot-ETF’s is nu compleet met de komst van het fonds dat wordt beheerd door het bedrijf Hashdex.

Van alle fondsen die afgelopen januari in de Verenigde Staten zijn goedgekeurd, Hashdex is de laatste die actie onderneemtvandaag, 27 maart, zijn debuut.

In een uitgaveHashdex aangekondigd het wijzigen van de naam van uw bitcoin futures ETF-fonds in Hashdex bitcoin ETF onder de DEFI-ticker.

De wijziging maakt deel uit van de verandering in beleggingsstrategieën om het fonds in staat te stellen spot-holdings van bitcoins aan te bieden, zegt het bedrijf.

“Het beleggingsbeleid van het fonds is ontworpen om zijn bitcoinbezit te maximaliseren, waarbij ten minste 95% van de activa van het fonds bestemd is om te worden belegd in spot-BTC. De resterende 5% kan worden belegd in BTC-futurescontracten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME), in contanten en kasequivalenten.”

Hashdex, investerings- en vermogensbeheerbedrijf.

De lancering van de ETF werd uitgevoerd door Hashdex in zijn rol als “digitale activaadviseur”, samen met het bedrijf Tidal, dat optreedt als sponsor van het fonds en BitGo neemt de voogdij over bitcoins over.

DEFI Het is een van de weinige bitcoin-spot-ETF’s die Coinbase niet als bewaarder gebruikt. De beurs, die nu 90% van de digitale activabewaring van verschillende van deze fondsen afhandelt, ging in juni 2023 in het ETF-spel stappen om de regelgevingsuitdagingen van de fondsen aan te pakken bij de Securities and Exchange Commission (SEC). van de Verenigde Staten.

Eric Balchunas, ETF-specialist bij Bloomberg Intelligence, gaf commentaar over DEFI dat, Ondanks de late aankomst zou het een deel van de markt kunnen veroverenhoewel dit “alleen zal gebeuren als de beheervergoeding concurrerend is.”

Hashdex heeft een 0,90% tarief, de op één na hoogste onder de ETF’s, alleen na het Grayscale-fonds dat een vergoeding van 1,5% hanteert, een factor die sinds de lancering voor een grote kapitaaluitstroom heeft gezorgd, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

Op deze manier doet Hashdex dus mee aan de concurrentie met fondsen als BlackRock (IBIT) en Fidelity (FBTC), die een aanzienlijke instroom hebben opgebouwd en zichzelf hebben gevestigd als de aandelenmarktactiva met de grootste holdings in hun eerste 50 handelsdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *