USDT breidt uit naar een nieuw mobiel gericht netwerk

Belangrijkste feiten:
  • USDT domineert 70% van de stablecoin-markt en heeft een kapitalisatie van meer dan 100 miljard.

  • Celo maakt gebruik van thin clients, ideaal voor gebruik op apparaten met lage prestaties.

Het bedrijf dat de meest gebruikte stablecoin ter wereld uitgeeft, Tether, onthulde de uitbreiding van USDT naar het Celo-netwerk, gericht op snelle en goedkope betalingen in mobiele applicaties. Tether, de leider met 70% van de stablecoin-markt, profiteert van Celo’s compatibiliteit met Ethereum om de toegankelijkheid ervan uit te breiden naar verschillende soorten apparaten over de hele wereld.

Celo is een netwerk dat bekend staat om het gebruik van een infrastructuur die is ontworpen voor apparaten met weinig middelen., zoals mobiele telefoons. Het belangrijkste doel is om een ​​platform te bieden dat geschikt is voor de uitvoering van gedecentraliseerde applicaties (dApps) en snelle betalingen, met commissies van bijna 0,005 dollar op het moment dat deze nota wordt geschreven, volgens de officiële website van het project.

Met de aankomst in Celo, USDT kan native op het netwerk worden gebruikt om overschrijvingen uit te voeren en om voor gas te betalen in dApps, al is dat laatste afhankelijk van de goedkeuring van het voorstel dat cLabs dienaangaande zal indienen. De verklaring van Tether beschrijft de toepasbaarheid van USDT in projecten zoals Opera MiniPay in het Celo-ecosysteem, met zijn ultralichte portemonnee in landen als Kenia en Ghana.

Voor gebruikers hebben de belangrijkste voordelen te maken met de mogelijkheid om tegen zeer lage kosten te werken in een applicatie-ecosysteem dat compatibel is met Ethereum. De verklaring maakt ook duidelijk dat Celo’s CO2-negatieve netwerk “niet alleen de toegankelijkheid van USDT via mobiele apparaten zal garanderen, maar ook de financiële transparantie en lage kosten zal behouden” die Tether nastreeft.

Tether en het Celo-ecosysteem luiden een nieuw tijdperk van toegankelijkheid en bruikbaarheid in voor gebruikers van digitale valuta, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor beide platforms (…). “De mobiele focus en het uitgebreide ecosysteem van Celo, dat meer dan 1.000 projecten in meer dan 150 landen omvat, sluiten perfect aan bij Tethers doel van toegankelijkheid.”

Tether-verklaring over de lancering van USDT op Celo.

USDT sluit zich aan bij het Celo-ecosysteem

Volgens gegevens van Defillama, Er zijn 48 gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen op Celo. Samen verzamelen ze een totale waarde vergrendeld (TVL) van 266 miljoen dollar. Het Mento-protocol, dat de uitgifte van algoritmische stablecoins (zoals Celo USD, cUSD) mogelijk maakt, en de gedecentraliseerde uitwisselingen (Dexes) Uniswap en Curve behoren tot de meest prominente.

In die zin gaven de bedrijven aan dat “USDT zich zal aansluiten bij een verscheidenheid aan stabiele activa op Celo, waaronder oplossingen zoals Mento’s eXOF en cREAL, die de CFA-frank (gebruikt in 14 landen in sub-Sahara Afrika) en de Braziliaanse Real volgen. respectievelijk”. “Deze integratie breidt de gebruiksmogelijkheden voor stabiele activa op Celo uit, inclusief, maar niet beperkt tot, overmakingen, spaargelden, leningen, peer-to-peer (P2P) betalingen en grensoverschrijdende transacties”, vervolgt de tekst.

Voor zijn deel, USDT is algemeen de leidende stablecoin op de markt, met een dominantie van 70% en een kapitalisatie van USD 102.167 miljoen. Als alle cryptocurrencies op de markt worden beschouwd, wordt deze qua kapitalisatie alleen overtroffen door bitcoin (BTC) en ether (ETH).

Zoals eerder vermeld in CriptoNoticias is USDT nu beschikbaar in 16 netwerken. Deze omvatten de belangrijkste in het DeFi-ecosysteem, zoals Algorand, Avalanche, Ethereum, EOS, Liquid Network, Near, Omni, Polygon, Solana, Bitcoin Cash’s Standard Ledger Protocol, Statemine, Statemint, Tezos en Tron.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *