De aandelen van een controversieel bedrijf stijgen met 1.500% na de aankondiging van investeringen in bitcoin

Belangrijkste feiten:
  • NILA-aandelen gingen in slechts één dag van $0,016 naar $0,37.

  • Het bedrijf ontkende vervolgens investeringen in bitcoin (BTC) en de CEO nam ontslag.

Nilam Resources (NILA), een Canadees goudmijnbedrijf dat actief is in Peru, zag zijn aandelen in slechts één dag met 1.500% omhoogschieten.

De aandelenkoersen van NILA gingen gisteren, 26 maart, van $0,016 naar $0,37, zoals de volgende grafiek laat zien. Handelsweergave.

Deze duizelingwekkende stijging vond onmiddellijk na het bedrijf plaats zal bekendmaken dat 24.800 bitcoins (BTC) zou verwerven door een intentieverklaring te ondertekenen met Xyberdata Ltd om 100% van de gewone aandelen te verkrijgen van een speciale entiteit, genaamd MindWave.

Verder werd er vermeld dat NILA zou serie C-aandelen uitgeven in ruil voor BTCtegen een disconteringsvoet ten opzichte van de marktprijzen.

Volgens de officiële verklaring zouden deze activa dienen als onderpand om kapitaal te verkrijgen voor projecten met hoge winsten.

Wat opvalt aan deze situatie is dat, volgens de financiële projecties van NILA, Verwacht wordt dat het bedrijf slechts $ 2 miljoen aan winst zal genereren. vóór rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (EBITDA) voor dit jaar 2024, volgens een rapport.

Dit contrast tussen de financiële omstandigheden van het bedrijf en de investering die wordt vertegenwoordigd door de overname van 24.800 BTC ter waarde van meer dan 1,7 miljard dollar, ontsnapte niet aan de blik van de bitcoiner-gemeenschap.

Tuur Demeester, econoom, investeerder en CEO van Adamant Research, gezegd die het nieuws aanvankelijk had gedeeld, maar het vervolgens verwijderde toen een commentator erop wees dat de aandelen van het bedrijf slechts een cent waard waren, met een marktkapitalisatie van slechts $ 5 miljoen. Dit feit deed twijfels rijzen over de waarheidsgetrouwheid van het nieuws.

Van zijn kant ook Max Keizer, een gerenommeerde Amerikaanse bitcoiner en journalist nadrukkelijk jouw scepsis bij het vergelijken van de NILA-situatie met een mogelijk plan dat bekend staat als «pompen en dumpen« (pompen en lossen).

Dit is een methode die bestaat uit het kunstmatig opdrijven van de prijs van een cryptocurrency of aandeel door massale aankopen of misleidende promotie, gevolgd door een snelle verkoop om winst te maken, zoals uitgelegd door Cryptopedia (educatieve sectie CryptoNoticias).

Hierna ontkende het bedrijf de investering in bitcoin en nam CEO Ron McIntyre ontslag. Volgens rapporten persbericht werd zijn naam verwijderd uit alle bedrijfsdocumenten.

McIntyre rechtvaardigde zichzelf en zei dat hij, hoewel hij op de hoogte was gesteld van de investeringsplannen, geen toegang had tot de details van de overeenkomst en het persbericht is uitgegeven zonder uw beoordeling of voorkennisdaarom overweegt hij juridische stappen te ondernemen vanwege dit incident.

De vraag in dit scenario is of de strategie van NILA een bewuste marketingtactiek was of een communicatiefout. Er is een mogelijkheid dat het bedrijf heeft geprobeerd voordeel te halen uit Bitcoin om zijn zichtbaarheid en aandelenkoers te vergroten.

Hoewel het waar is dat de aandelen enorm stegen, daalden ze tijdens de huidige sessie scherp naar $0,015, bijna een vergelijkbare prijs als vóór de aankondiging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *