Geen spoor van de bitcoin-obligaties van El Salvador dagen voordat de beloofde datum afloopt

Belangrijkste feiten:
  • Geen van de entiteiten die verband houden met bitcoin-obligaties heeft er iets over gerapporteerd.

  • In het verleden werd de uitgifte van de obligaties uitgesteld vanwege marktomstandigheden.

Het eerste kwartaal van 2024 loopt over vier dagen af ​​en desondanks heeft de regering van El Salvador niet gerapporteerd over de uitgifte van de verwachte bitcoin (BTC)-obligaties, waarvan de lanceringsdatum voor deze periode was gepland.

Zoals gerapporteerd door het National Bitcoin Office of El Salvador (ONBTC) afgelopen februari, zouden de zogenaamde Volcano-obligaties in de eerste drie maanden van het lopende jaar op de markt komen. Een aankondiging vol verwachtingen, gezien de uitgifte van deze financiële instrumenten Het heeft ruim twee jaar vertraging opgelopen.

“Nu is het zeker dat de langverwachte bitcoin-obligaties van El Salvador eindelijk in het eerste kwartaal van 2024 zullen worden uitgegeven”, aldus bitcoiners Stacy Herbert en Max Keizer, leden van de regering ONTC, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias.

De bekendmaking werd gedaan tijdens een virtuele bijeenkomst met cijfers die deel uitmaken van de plannen voor de uitgifte van de obligaties. Het zijn Juan Carlos Reyes, voorzitter van de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD); Paolo Ardoino, Chief Technology Officer van Bitfinex en Jesse Knutson, Chief Operating Officer van Bitfinex Securities.

Dit is echter de datum en op de sociale netwerken en officiële kanalen van de ONTC, Bitfinex en de CNAD, Er is niets gerapporteerd over de uitgifte van de vulkaanobligaties. Noch op het officiële verslag van president Nayib Bukele, die doorgaans verantwoordelijk is voor het doen van de aankondigingen via publicaties over X.

CriptoNoticias heeft herhaaldelijk geprobeerd contact op te nemen met de ONTC en vertegenwoordigers van Bitfinex, evenals met de Digital Assets Commission, om erachter te komen of er eindelijk voor eind maart bitcoinbonussen zullen worden gelanceerd.maar er zijn geen opmerkingen ontvangen over dit rapport.

Wat zijn bitcoinbonussen?

Bitcoin-obligaties zijn een financieel instrument dat voor het eerst werd onthuld in september 2021, toen Nayib Bukele ze aankondigde als een project van zijn regering om 1 miljard dollar op te halen.

Al meer dan een jaar beschikken deze producten al over een volledig juridisch kader dat de uitgifte ervan toestaat en autoriseert. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de lancering van en de onderhandelingen over de obligaties is zelfs geregistreerd, dat is de Bitfinex-uitwisseling.

Bukele’s bedoeling met de vulkaan heeft banden is om initiatieven gerelateerd aan BTC te financiereneen munteenheid die sinds 2021 wettig betaalmiddel is in El Salvador.

Een van deze initiatieven is Bitcoin City, de bitcoinstad El Salvador waar geen belastingen worden betaald, mensen zullen leven met geothermische energie en het gebruik van BTC als enige munteenheid zal worden gepromoot.

Zoals gepland komt de metropool in het zuidoosten van El Salvador te liggen, vlakbij de steden Conchagua en La Unión. Nu hijDe stad heeft geen grondwerken gezien, noch werk voor de bouw ervan. De reden is juist dat er geen bitcoin-obligaties zijn uitgegeven.

Hoewel Bitcoin City dus al voorkomt in investeringsplannen van toeristische bedrijven. Het bedrijf Travel El Salvador verklaarde dat ze die stad als een van hun bestemmingen zullen opnemen en dat ze projecten gaan bouwen in die metropool.

Het Bitcoin City-project blijft echter onvervulde beloften van de Salvadoraanse regering. Sterker nog, de enige bewoner van die stad wacht nog steeds op de bouw van de metropool, waarin hij zo graag wil leven.

“Ik heb er vertrouwen in dat Bitcoin City gebouwd zal worden en dat het slechts een kwestie van tijd is”, zei hij in december 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *