Investeren in bitcoin of MicroStrategy-aandelen? Michael Saylor reageert

Belangrijkste feiten:
  • Saylor benadrukt dat bitcoin een financieel actief is zonder tegenpartijrisico.

  • “Ik hoop dat Bitcoin er over 1000 jaar zal zijn, maar MicroStrategy zal er niet zijn”, zegt de zakenman.

Allereerst, voor het geval er iemand afgeleid is of iemand die zijn eerste stappen zet in het bitcoin (BTC) ecosysteem, zullen we dat verduidelijken MicroStrategy (MSTR) is het beursgenoteerde bedrijf met de meeste BTC in zijn schatkist.

Op het moment van deze publicatie was MicroStrategy bezit 214.246 aangegeven BTC. Dit betekent, zoals CriptoNoticias heeft uiteengezet, dat 1 op de 100 bestaande BTC in handen is van dit bedrijf.

Aan de andere kant, Michael Saylor is de oprichter van MicroStrategy en wie uw terugkerende bitcoin-aankoopstrategie stuurt. Hij staat bekend om zijn bullish vooruitzichten voor de digitale valuta gecreëerd door Satoshi Nakamoto.

Als gevolg van de Bitcoiner-strategie van het bedrijf, die computerdiensten levert, MSTR-aandelen zijn enorm geholpen door de bull-cyclus van Bitcoin.

Zelfs procentueel gezien waren de beleggingsrendementen hoger in MSTR dan in BTC, zoals te zien is in de volgende grafiek. Handelsweergave.

Prijs van bitcoin (rode en groene kaarsen) en MicroStrategy-aandelen (oranje lijn). Fontein: Handelsweergave.

Dus, Zou beleggen in Microstrategy-aandelen een beter idee kunnen zijn dan beleggen in bitcoin? Dat werd Michael Saylor zelf onlangs gevraagd tijdens een conferentie. Saylor antwoordde dat dit twee totaal verschillende investeringen zijn.

«Bitcoin is een handelsartikel (product), een actief zonder emittent”, legt Saylor uit, en voegt eraan toe dat, aan de andere kant, Als u investeert in een bedrijf als MicroStrategy “is er altijd tegenpartijrisico”. De zakenman doelt daarbij bijvoorbeeld op liquiditeitsrisico’s, kredietproblemen of operationele tekortkomingen die het bedrijf kan hebben en waardoor de aandelen kelderen.

Bovendien vereist beleggen in MSTR (of een ander aandeel) meer kennis. Volgens Saylor zou je duizend pagina’s aan openbaarmakingen en prospectussen zorgvuldig moeten lezen om in zijn bedrijf te investeren. In plaats van, Bitcoin in een portemonnee hebben is iets veel eenvoudiger en binnen bereik van iedereen.

“Ik zal een voor de hand liggend punt duidelijk maken: mensen in Nigeria kunnen de aandelen van MicroStrategy niet zelf in bewaring nemen. “Wat we proberen op te lossen (met Bitcoin) is het probleem van het creëren van integriteit, soevereiniteit, vrijheid en hoop voor de wereld.”

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy.

Hoe dan ook, het bezitten van bitcoin vereist ook bepaalde kennis. Saylor is zich daar niet van bewust en zegt: “Ik zou iedereen die geïnteresseerd is in bitcoin aanraden om het te bestuderen voordat je het koopt. En dan, na 100 uur Bitcoin te hebben bestudeerd, zou ik zeggen dat je bitcoin moet kopen.

Ter afsluiting geeft de oprichter van MicroStrategy wat zeker zijn beste reden is om bitcoin te verkiezen boven de aandelen van een bedrijf, zelfs als het zijn eigen aandelen zijn:

“Ik ben hier niet om mijn bedrijf te promoten. Ik hoop dat Bitcoin er over 1000 jaar zal zijn. Maar mijn bedrijf zal dat niet zijn.”

Michael Saylor, oprichter van MicroStrategy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *