Binnen enkele uren zal Ethereum een ​​update hebben die belooft de commissies te verlagen

Het Ethereum-netwerk maakt beslissende uren door in termen van ontwikkeling. Binnenkort, op woensdag 13 maart om 13:55 uur (UTC), zal het een belangrijke update krijgen van zijn protocol, dat Dencun wordt genoemd. Het gaat gepaard met de belofte om de commissies die worden betaald voor het uitvoeren van transacties op Ethereum en zijn tweede lagen te verlagen.

Na verschillende uitstel werd Dencun bevestigd voor de sleuf 8626176 op 9 februari, zoals gerapporteerd door CriptoNoticias. De update is gebaseerd op twee sleutelconcepten: klodders en tijdelijke gegevensopslag.

De eerste, blobs, bestaat uit een efficiëntere vorm van informatieorganisatie in Ethereum-blokken. Blob Het kan in het Spaans vertaald worden als “massa” of “vlek”, en zo weerspiegelt de verwijzing naar datasets die kunnen worden herschikt om beter gebruik te maken van alle beschikbare ruimte in elk blok. Deze optimalisatie kan het ruimteaanbod vergroten en daarmee de kosten voor gebruikers verlagen.

Aan de andere kant introduceert Dencun tijdelijke dataopslag buiten de keten, dat wil zeggen buiten de keten. Hoewel deze gegevens te allen tijde beschikbaar zouden zijn voor de knooppunten, zouden deze gegevens geen onnodige ruimte innemen in de boekhouding van Ethereum en daardoor de vraag verminderen. Samen met het vorige punt is dit een nieuw neerwaarts momentum voor commissies – die worden betaald in ETH – om transacties op het netwerk uit te voeren.

Ethereum-commissies.
De toename van de activiteit op Ethereum verhoogde de vergoedingen. Bron: Ycharts.

Beide technologische ontwikkelingen maken deel uit van een hervorming die door de Ethereum-ontwikkelaars Proto-Danksharding wordt genoemd. Als onderdeel van het verbeteringsvoorstel van EIP 4844 introduceert Proto-Danksharding verschillende technische hervormingen met betrekking tot de organisatie van gegevens om Ethereum en zijn tweedelaagnetwerken efficiënter te maken.

Minimale commissies op de tweede lagen van Ethereum

Juist de tweede lagen of L2 van Ethereum zullen de grote begunstigden van Dencun zijn. Volgens gegevens van IntoTheBlock: Tokenwisselkosten voor Arbitrum en Optimisme – de meest gebruikte – worden met 80% verlaagd. Dit type operatie zou dus kunnen worden uitgevoerd door tussen de 0,3 en 0,4 dollar aan commissies te betalen; Bij het afsluiten van deze nota overschrijden de waarden voor deze operaties de dollar.

L2 Ethereum-commissies.
Kosten voor het verzenden van ETH (links) en het uitwisselen van tokens (rechts) op Ethereum en zijn tweede lagen. Bron: l2fees.

Commissies op mainnet zullen ook verbeteren voor gebruikers, zeggen de initiatiefnemers van Dencun. In de afgelopen drie maanden zijn de tarieven met 44% gestegen (van 50 naar 72 Gwei), mogelijk als gevolg van een bull run die de activiteit op Ethereum en de ondersteunde netwerken een boost gaf.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, handelt ETH in feite bijna $4.000, een waarde die sinds 2021 niet meer is waargenomen. Hoewel dit verband kan houden met een algemene bullmarkt onder leiding van bitcoin (BTC), geeft het ook de verwachting voor de toekomst aan. eigen gebeurtenissen. Ethereum, zoals Dencun en de mogelijke goedkeuring van op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) in de Verenigde Staten gedurende de maand mei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *