Zijn schat aan bitcoin bedraagt ​​ruim 400 miljoen dollar

Nu de prijs van bitcoin (BTC) opnieuw de $70.000 overschrijdt, zijn de winsten uit de bitcoins die in handen zijn van de regering van El Salvador opnieuw bijna 70%, volgens de statistieken gepresenteerd op de Nayib Bukele Portfolio Tracker-site.

De data spoorzoeker Ze houden een overzicht bij van de door de overheid aangekondigde aankopen sinds eind 2021, toen Bukele zijn plannen aankondigde om bitcoin te verwerven. De site geeft aan dat het tot op heden El Salvador is heeft 5.702 bitcoins gekochtmomenteel gewaardeerd op 400,3 miljoen dollar en dat is al gebeurd laten een ongerealiseerde winst zien van USD 79,5 miljoen.

Onder de aankopen die het hoogste percentage ongerealiseerde winsten registreren, bevinden zich de aankopen die zijn gedaan tijdens de periode van de grootste daling van BTC. Het gaat om ongeveer 80 bitcoins die in juli 2022 zijn aangeschaft voor gemiddeld 19.000 dollar per stuk, en die nu ze hebben een winst van 240%.

Dagelijkse aankopen die sinds november 2022 zijn gedaan, behoren ook tot de aankopen die de hoogste prestaties hebben geleverd. Met deze strategie, die in november 2022 werd geïmplementeerd, zijn al 497 bitcoins verworven, met een winst van 120% op het moment dat ik dit schrijf.

Zoals CriptoNoticias meldde, komen deze hoge winstniveaus in 2024 na een lange periode van ongerealiseerde verliezen. Dit, ook al werd het herstel van de investering eind 2023 duidelijk, toen de cryptocurrency de $42.000 per eenheid overschreed.

Alle aankopen begon de grootste winsten te tonen Tijdens deze maand maart markeert bitcoin ooit een nieuw record aller tijden. Een feit dat Bukele ertoe bracht opmerkingen te maken over X, waar hij een meme deelde die zinspeelde op het antwoord daarop heeft gewacht op zijn tegenstanders na de duizelingwekkende opkomst van bitcoin.

“Ik wacht nog steeds”, luidt de publicatie van de Salvadoraanse president, waarin een menselijk skelet naar een computer kijkt om te verwijzen naar het lange wachten.

Bukele heeft misbruik gemaakt van de stilte van zijn critici en de opkomst van bitcoin om de spot te drijven. Bron: X.

Door de correctie van de afgelopen twee weken daalden de ongerealiseerde winsten echter opnieuw. hoewel ze groene cijfers zijn blijven rapporteren. Daarom blijft de heerser deze specialisten aansporen om te praten over de winst die El Salvador nu ervaart dankzij de opkomst van bitcoin, net zoals ze spraken over de verliezen toen BTC in 2022 $16.000 bereikte.

In die zin vestigt Bukele de aandacht op de kritiek die is geuit op zijn strategie met digitale valuta. De president daagt de politici, analisten, journalisten en specialisten uit die de investering van El Salvador in bitcoin in twijfel trokken. die nu zwijgen.

De afwijzing van bitcoin-aankopen is gedurende een periode van meer dan 1 jaar constant geweest, toen BTC heeft een langdurige cryptowinter doorgemaakt. Gedurende die tijd boekten de bezittingen van El Salvador ongerealiseerde verliezen, die varieerden tussen 11 en maximaal 50%.

De kritiek werd herhaald, zowel binnen als buiten El Salvador. De meeste vragen waren niet alleen gericht op de verliezen als gevolg van de aankoop van de cryptocurrency, maar ook op wat werd beschouwd als ‘gebrek aan transparantie bij de overname van BTC’. Opmerkingen waar Bukele onlangs mee te maken kreeg toen hij het adres bekendmaakte van de portemonnee waarin de BTC zijn ondergebracht behorend tot de Midden-Amerikaanse natie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *