BlackRock Ethereum Fund haalt $250 miljoen op

Zoals CriptoNoticias op 20 maart aankondigde, presenteerde het bedrijf BlackRock, gespecialiseerd in financieel vermogensbeheer, een tokenized investeringsfonds op het Ethereum-netwerk.

In zijn eerste week, BUIDL – de naam van zowel het fonds als het token dat het vertegenwoordigt – trok meer dan $245 miljoen aan stortingen aan. Om deze informatie te zien is het niet nodig om op audits te vertrouwen, maar deze kan overal worden ingezien blokverkenner van Ethereum omdat de informatie openbaar is en in realtime wordt bijgewerkt naarmate tokens worden uitgegeven (of vernietigd).

Met deze cijfers BUIDL staat op de tweede plaats in de categorie tokenized beleggingsfondsen. De eerste plaats wordt ingenomen door het Franklin OnChain US Government Money Fund (FOBXX) van het bedrijf Franklin Templeton. Hier zit 360 miljoen dollar in deposito’s.

BUIDL werkt vergelijkbaar met een stablecoin, omdat elk token gelijk is aan één dollar. Het verschil met een stablecoin is dat BUIDL betaalt maand na maand dividenden uit aan de portefeuilles die het token bevatten. Deze dividenden komen uit de investeringen van BlackRock in Amerikaanse staatsobligaties en terugkoopovereenkomsten. Ook wordt een deel van de portefeuille aangehouden als contant geld.

Hoewel tokens 24 uur per dag, 365 dagen per jaar kunnen worden overgedragen en verhandeld, alleen vooraf goedgekeurde beleggers kunnen deze tokens in hun portemonnee hebben. Bovendien is de minimale investering $ 100.000.

Een DeFi-platform voedde de groei van BUIDL

Een van de grootste investeerders in BUIDL is dat geweest het Ondo Finance-platform, dat $ 95 miljoen aan activa overmaakte naar BUIDL. Dit was een strategische zet om onmiddellijke afwikkelingen van zijn eigen token, ondersteund door Amerikaanse staatsobligaties, mogelijk te maken.

Met deze stap kunnen beleggers in het OUSG-fonds van Ondo Finance dat token op elk moment kopen en verkopen, en niet alleen tijdens traditionele markturen.

Natahan Allman, CEO van Ondo Finance, heeft in een verklaring aan de pers gezegd: “Veel investeerders zijn tot nu toe terughoudend geweest om OUSG te gebruiken vanwege de tijd die het kostte om het af te lossen, en gezien de 24/7/365 en volatiele aard van de cryptocurrency-markten en de behoefte aan kapitaal die daaruit vaak voortkomt. (…) OUSG zal aanzienlijk bruikbaarder worden als opslagplaats voor waarde en onderpand binnen het cryptocurrency-ecosysteem.”

Dat meldde CryptoNoticias 3 dagen geleden Deze initiatieven hebben het Ondo Finance (ONDO) governance-token een boost gegeven.die in de top 100 van digitale activa met de hoogste marktkapitalisatie terechtkwamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *